Αναβίωσε και φέτος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου το έθιμο «Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο»

Προσηλωμένος στην διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης και πολιτιστικής κληρονομιάς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου, αναβίωσε και φέτος το έθιμο «Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο», το πρωί της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Μαΐστρου προς τιμή του Αγίου Αθανασίου, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγίου από την εκκλησία προς το Πολιτιστικό Κέντρο Μαΐστρου εκεί όπου οι αγαπητοί Πατέρες ευλόγησαν τα προσφερθέντα «εδέσματα» και όλοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το νοστιμότατο πλιγούρι με το κρέας, να πιουν ένα ποτηράκι κρασί, αλλά και να χορέψουν με την παραδοσιακή ορχήστρα.
Για τη μεγάλη επιτυχία που είχε και το φετινό «Τάξιμο στον Άγιο Αθανάσιο», δούλεψαν αδιάκοπα όλα τα μέλη της Επιτροπής Αναβίωσης του Εθίμου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου με την συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση του εφημέριου του οικισμού μας Πατέρα Ιωάννη Καζάκου. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν επίσης και οι Κύριες του οικισμού καθώς ανέλαβαν την ευθύνη καθαρισμού του σιταριού αλλά και τα κορίτσια του συλλόγου γονέων που ήταν παρών όπου τις ζητήθηκε να βοηθήσουν.
Τέλος θα πρέπει να επαινέσουμε την συγκινητική συμμετοχή των «Μαϊστρινών» στο έθιμο, οι οποίοι από την Παλιά Πατρίδα ακόμη, τηρούν το Τάμα τους στον Άγιο Αθανάσιο.
Το έθιμο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημ. Πέτροβιτς, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Έβρου κ. Κελέτση, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης , η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μαϊστρου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου .

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο