Αναστάτωση στο Τμήμα Υποστήριξης ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης

Εθελούσια απόλυση ή μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η εταιρεία στους εργαζόμενους

Με το δίλημμα «εθελούσια απόλυση ή Θεσσαλονίκη» έχουν έρθει αντιμέτωποι οι 4 εργαζόμενοι του τμήματος ΟΤΕ Αλεξανδρούπολης. Πρόσφατα η διοίκηση της COSMOTE EVALUE (Θυγατρική του Ο.Τ.Ε.) ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας των περιφερειακών δομών και την συγκέντρωση αυτών μόνο στην Αττική και Θεσσαλονίκη, θέτοντας τους εργαζόμενους μπροστά στο ωμό και εκβιαστικό δίλημμα «εθελούσια απόλυση ή Θεσσαλονίκη». Η αιτία των παραπάνω ενεργειών είναι επιχειρησιακοί λόγοι όπως η αλλαγή και η πολυπλοκότητα των αντικειμένων καθώς και η δυσκολία εκπαίδευσης λόγω απόστασης από τα κέντρα εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, οι λόγοι που επικαλείται η εταιρεία καταρρίπτονται γιατί κατά την πρόσφατη περίοδο της καραντίνας το τμήμα λειτούργησε χωρίς κανένα πρόβλημα με την Τηλεργασία.
«Όλες οι εκπαιδεύσεις-από το πιο απλό αντικείμενο μέχρι το πιο περίπλοκο- έγιναν με τα ψηφιακά μέσα που πολυδιαφημίζει η επιχείρηση ότι διαθέτει και πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς έως τώρα. Ποια λοιπόν θα ήταν καλύτερη διαφήμιση για την επιχείρηση από την εξ αποστάσεως εκπαίδευσή μας (σύγχρονα ή ασύγχρονα) και όχι δια ζώσης, όπως άλλωστε γίνεται με μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια; Κατανοούμε και υποστηρίζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας για ευελιξία και εκπαίδευση όμως είναι προφανώς αστείο να πιστεύουμε ότι η επιτυχία της έγκειται στο να μετατεθούμε σε άλλη πόλη. Το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας δεν είναι δυνατό να ανατραπεί εφόσον οι 4 υπάλληλοι παραμείνουμε στην Αλεξανδρούπολη. Σε μια χρονική στιγμή που η παραμεθόριος βάλλεται από παντού και το Ελληνικό Κράτος εξαγγέλλει την επέκταση του φράκτη στον ΄Εβρο με σκοπό να προστατεύσει την Ελλάδα από κάθε εξωτερικό εχθρό, η COSMOTE E-VALUE, συνεχίζοντας το έργο της μαμάς εταιρείας O.T.E., της μεγαλύτερης εταιρείας που ξεκίνησε από το ίδιο το Κράτος, στέλνει 4 οικογένειες από τον Έβρο στο μεγάλο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αναρωτιόμαστε άραγε, πώς προστατεύονται έτσι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες, αφού αυτού του είδους οι «εχθρικές» αποφάσεις οδηγούν στην περαιτέρω υποβάθμιση και ερήμωση των παραμεθόριων περιοχών σε κρίσιμες εθνικά και κοινωνικά περιοχές της ακριτικής Ελλάδας. Πώς λοιπόν παραμένει πιστή στην πολιτική της αποκέντρωσης όταν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των εργαζομένων της στα μεγάλα αστικά κέντρα;»
Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «εδώ και μια 20ετία επιλέξαμε να εργαστούμε στην επαρχία, δημιουργώντας τις οικογένειες μας, κάνοντας τον προγραμματισμό μας -οικογενειακό και οικονομικό- και τώρα διωκόμαστε βίαια και χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για την εταιρεία. Πώς μια εταιρεία σαν την COSMOTE E-VALUE, η οποία πάντα προβάλλει το κοινωνικό της πρόσωπο και το φιλικό προς τον εργαζόμενο περιβάλλον εργασίας, εμφανίζεται τόσο απάνθρωπη απέναντι σε οικογένειες; Ο συγκεκριμένος εκβιασμός της εταιρείας προκαλεί τεράστια αναστάτωση τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό-κοινωνικό. Αυτήν την δύσκολη για την χώρα περίοδο είναι εθνική υπόθεση, οι εταιρείες του μεγέθους και του κύρους της COSMOTE E-VALUE να στηρίζουν τον κόσμο της επαρχίας και κατ’ επέκταση την ελληνική κοινωνία και οικονομία, υιοθετώντας αποφάσεις και παραμένοντας πιστές στην πολιτική της διασφάλισης των θέσεων εργασίας προβάλλοντας έτσι επιτυχώς το κοινωνικό τους πρόσωπο!»
Την στήριξή του προς τους εργαζόμενους εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Μενέλαος Μαλτέζος: «Προκαλεί θυμηδία η υπόνοια ότι το επιχειρησιακό σχέδιο μίας τόσο μεγάλης εταιρείας μπορεί να ανατραπεί αν οι 4 αυτοί υπάλληλοι παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη. Δεν είναι δυνατόν να ζητείται από 4 οικογένειες του Έβρου να μετακομίσουν ξαφνικά στο μεγάλο αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω υποβάθμιση και ερήμωση της περιοχής μας. Δεν νοείται η εναλλακτική να είναι η εθελούσια απόλυση για τους εργαζόμενους που στήριξαν και στηρίζουν τη λειτουργία της επιχείρησης σε δύσκολους καιρούς. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, υποστηρίζουμε το δικαίωμά τους στην εργασία, δίχως βίαιη διατάραξη της οικογενειακής τους γαλήνης, δίχως να χρειαστεί να αφήσουν τον τόπο στον οποίο επέλεξαν να ζήσουν. Εταιρείες αυτού του μεγέθους θα έπρεπε να στηρίζουν τον κόσμο της περιφέρειας στην πράξη, και όχι να τον οδηγούν στην ανεργία ή την μετανάστευση!»

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του