Αναστάτωση στη Σαμοθράκη : Δεν γίνονται θερμομετρήσεις στο πλοίο

«Αν έρθει ο ιός στο νησί θα εξαπλωθεί ταχύτατα» λέει ο Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος

Αναστάτωση επικρατεί στη Σαμοθράκη, αφού δεν γίνονται έλεγχοι και θερμομετρήσεις στο πλοίο από και προς το νησί. Αν και οι θερμομετρήσεις που έγιναν την περασμένη Τρίτη 17/3 «διαφημίστηκαν» μέσα από τα social media των αρμόδιων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην πορεία, όπως καταγγέλλεται, οι έλεγχοι σταμάτησαν, αφού κάποιοι ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του την Πέμπτη 19/3 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης Φώτης Φωτεινός, «Η συνέπεια κ η πειθαρχία που ζητάει από τους πολίτες το κράτος με ένα τρόπο μπορεί να έχει εξασφαλισμένα αποτελέσματα! Τον βιωματικό…κ εξηγούμε…συνεπής πολιτεία κ φορείς της γεννάνε συνεπείς πολίτες……δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σπουδή για να ερμήνευσε κανείς την συνέπεια των βόρειοευρωπαίων (κατά βάση) στις επιταγές-κατευθύνσεις των εκάστοτε διοικούντων.. είναι απλό!! Είναι συνεπείς απέναντι σε ένα συνεπή κρατικό μηχανισμό ο οποίος είναι σοβαρός δεν παλινωδεί κ δεν αυτοαναιρείται. Με αλλά λόγια δεν δρομολογεί και ανακοινώνει την μια μέρα ελέγχους για λόγους υγείας στο λιμάνι κ την επόμενη μέρα ανακαλύπτει ότι δεν έχει προσωπικό να τους κάνει… με συνέπεια ένα νησί που κατά κύριο λόγο κατοικείται από γέροντες και είναι ιδιαίτερα κοντινό στη χερσαία Ελλάδα κ στα σύνορα χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική υποδομή να μένει εντελώς εκτεθειμένο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, τόνισε ότι δεν υπάρχει στοιχειώδης έλεγχος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε ότι ακόμη και την Πέμπτη έφτασαν ξένοι στο νησί, χωρίς να τους έχει γίνει κανένας έλεγχος. Ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση μέσα από τη Δέλτα τηλεόραση προς την πολιτεία να προχωρήσει στον αποκλεισμό ξένων επισκεπτών και να επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων προς Αλεξανδρούπολη για λόγους υγείας. Όπως σημειώνει, αν έρθει ένα κρούσμα στο νησί θα εξαπλωθεί ταχύτατα, καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι. Επιπλέον, ζητά την ενίσχυση, έστω και τώρα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, επισημαίνοντας πως υπάρχει μία αίθουσα για την παραμονή ενός κρούσματος εφόσον παρουσιαστεί, αλλά το νησί δεν έχει τα μέσα για περαιτέρω αντιμετώπιση του ιού.

K.H.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο