Ανασφάλιστοι μένουν 780.000 επαγγελματίες με τροπολογία της Δόμνας Μιχαηλίδου

Στο καθεστώς των ανασφάλιστων μεταπηδούν από αύριο 1η Μαρτίου όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς τον e-ΕΦΚΑ μέχρι τις 29/2/24 και δεν εμπίπτουν στις ειδικές εξαιρέσεις που ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε χθες, από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Οροι αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις».

To σύνολο των οφειλετών που από αύριο θα καλύπτουν δωρεάν τις ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές τους ανάγκες μόνο στις δημόσιες δομές υγείας υπολογίζεται σε περίπου 780.000 ασφαλισμένους. Εάν δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους με τη μοναδική δυνατότητα που υπάρχει σήμερα και δεν είναι άλλη από τις 24 δόσεις, δεν θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα όταν επισκέπτονται παρόχους υγείας, φαρμακεία και γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτός ο αποκλεισμός, με απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας, δεν θα ισχύσει για τα ανήλικα τέκνα των οφειλετών καθώς και για τους οφειλέτες με πιστοποιημένη αναπηρία.

efsyn.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του