“Ανάσα” για το ΠΓΝΑ: Ασθενείς με covid και στο νοσοκομείο Κομοτηνής

Μετά τις εκκλήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης λόγω μεγάλης αύξησης των νοσηλευόμενων

Νοσηλεύει ξανά ασθενείς με covid το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», σύμφωνα με πληροφορίες του “Χρόνου”. Θυμίζουμε πως και στο πρώτο και στο δεύτερο «κύμα» της πανδημίας το Νοσοκομείο Κομοτηνής παρείχε νοσηλεία σε ασθενείς covid, ενώ σε περιόδους «ύφεσης» ασθενείς νοσηλεύονται μόνο στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Φεβρουαρίου οι ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο παραμένει και το Νοσοκομείο Αναφοράς της ΑΜΘ για την πανδημία. Το τελευταίο διάστημα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ζητούσαν επιτακτικά τη νοσηλεία ασθενών covid και σε άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, προς μερική αποσυμφόρησή τους. Επειδή η πίεση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε, ελήφθη απόφαση από το Υπουργείο Υγείας να νοσηλεύονται ασθενείς και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται μέχρι στιγμής δεν είναι βαριά περιστατικά, δηλαδή όσοι χρειάζονται διασωλήνωση θα μεταφέρονται στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Ξεκαθαρίζεται πως στο Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν λειτουργεί ΜΕΘ Covid, αλλά απλώς η πτέρυγα για ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», μέχρι και την Τετάρτη 14/04 στην πτέρυγα covid του «Σισμανογλείου» νοσηλεύονταν έξι ασθενείς, ενώ η συνολική δυναμική της πτέρυγας είναι μέχρι 40 ασθενείς.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο