Ανακοινώσεις για τα δάνεια των παλιννοστούντων Ποντίων υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Ανακοινώσεις για τα “κόκκινα” δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών υποσχέθηκε ότι θα κάνει πριν από τις Εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός είχε μία σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλάδος, δηλώνοντας ότι “γνωρίζει το θέμα” (εν. των δανείων) και ότι θα κάνει ανακοινώσεις πριν από τις Εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Παλιννοστούντων ομογενών στην Αλεξανδρούπολη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη

Το θέμα των “κόκκινων” δανείων των παλιννοστούντων ομογενών είναι χρονίζον και συνιστά μείζον ζήτημα για δεκάδες οικογένειες σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Πρόκειται για δανειακές συμβάσεις που είχαν συναφθεί αμά τη αφίξει των ανθρώπων αυτών στην Ελλάδα (επιχείρηση “Χρυσόμαλλο Δέρας”) προ 30ετίας και σήμερα οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και σε ευθεία απειλή αστεγίας.

 

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή 15/01 διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία του Φάρου. Κύριο αίτημα της συγκέντρωσης στην οποία συμμετείχαν άτομα από όλη την ΑΜΘ, ήταν η διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τα στεγαστικά δάνεια.

reportal.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο