Ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της περιοχής του παλιού πεδίου βολής της Χηλής (photos)

Έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης κάθε λογής απορριμμάτων, εγκυμονώντας κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας, να μεριμνήσει άμεσα για το παρόν και το μέλλον της περιοχής

Της Κικής Ηπειρώτου

Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία καλεί το Υπουργείο Ναυτιλίας η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να αποκατασταθεί η περιοχή στο παλιό πεδίο βολής «Καλλιθέα» της Χηλής, που αποτελεί μία υγειονομική και περιβαλλοντική «βόμβα».

Κατά την πρόσφατη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της Κοινότητας, επισημάνθηκε η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η έκταση των 148 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία τα τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει πολλές φορές παράπονα και από κατοίκους, καθώς πέρα από το πολύ σοβαρό ζήτημα που τίθεται για τη δημόσια υγεία, υπάρχει διαρκώς κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς που θα μπορούσε να απειλήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά και περιουσίες.

Παρουσιάζοντας την  κατάσταση, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Ναϊτίδης, σημείωσε πως στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένας χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, παρανόμως, όπου εναποτίθενται προϊόντα από ανακαινίσεις οικιών, ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά, μεταλλικά αντικείμενα, αδρανή υλικά, υπολείμματα συνεργείων αυτοκίνητων, καθώς και οικιακά απορρίμματα, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αποφυγή εναπόθεσης αυτών και με σοβαρότατο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη έκταση 148.010 τ.μ. παραχωρήθηκε παλαιότερα από την Νομαρχία Έβρου στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος. Γι’ αυτό, ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό και τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν την ευθύνη, να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων που προκαλούν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση, διαμόρφωση και ανάπλαση της περιβαλλοντολογικά υποβαθμισμένης περιοχής.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο