Αναδείχθηκε (ξανά) ανάδοχος για την ανάπλαση του πάρκου Προσκόπων

Η κοινοπραξία θα πάρει το έργο, μετά από προσφυγή, προσφέροντας έκπτωση περίπου 54% επί του αρχικού προϋπολογισμού
Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο που θα αλλάξει το τοπίο στο αγαπημένο πάρκο των Αλεξανδρουπολιτών

 

Νέο προσωρινό ανάδοχο ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με απόφασή της, που ελήφθη πριν λίγες μέρες, για το έργο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του πάρκου των Προσκόπων.

Είχε προηγηθεί η ανάδειξη άλλης εταιρείας από την Οικονομική Επιτροπή, ως προσωρινής αναδόχου, τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο μετά από προσφυγή της δεύτερης μειοδότριας εταιρείας, την οποία ενέκρινε τελικώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης,  η επιτροπή ανακήρυξε ως προσωρινή ανάδοχο την κοινοπραξία που κέρδισε την προσφυγή.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία είχε δώσει ποσοστό έκπτωσης 54,81% επί του αρχικού προϋπολογισμού του έργου ύψους 474.617,56 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ 24%) και η χρηματοδότηση προέρχεται από πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Τι περιλαμβάνει το έργο

Προβλέπονται παρεμβάσεις, όπως ανακατασκευή διαδρόμου για τρέξιμο με τη διάστρωση του οικολογικού υλικού STABILIZER, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με τα σώματα νέας τεχνολογίας, εγκατάσταση δικτύου αυτόματου ποτισμού, ενσωμάτωση της λωρίδας για τυφλούς στο υφιστάμενο διάδρομο και κατασκευή της παιδικής χαράς εμβαδού περίπου 490μ2 στη θέση της υφιστάμενης παιδικής χαράς. Για την ανανέωση πράσινου στοιχείου προβλέπεται επαναφύτευση νέων δενδρυλλίων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο