Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος για την ανάπλαση του βορείου τμήματος της Αλεξανδρούπολης

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται

Στις 31 Ιανουαρίου 2022 βγήκε στον αέρα ο διαγωνισμός για το έργο με τίτλο «Αστική αναζωογόνηση βόρειου τμήματος Αλεξανδρούπολης και επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων». Στην πρώτη φάση συμμετείχαν 12 εταιρείες καταθέτοντας τις προσφορές τους.
Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 12,3 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε πριν περίπου ένα χρόνο στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Μετά από μία μακρά και απαιτητική διαδικασία, η Επιτροπή Διαγωνισμού εισηγήθηκε πριν λίγες ημέρες την ανάδειξη του Οικονομικού Φορέα “ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε. “ ως προσωρινού αναδόχου με ποσοστό έκπτωσης 45,67 % και τιμή προσφοράς 5.510.385,64 € πλέον Φ.Π.Α. Την εισήγηση της Επιτροπής επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα έργα που προβλέπονται

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο περιλαμβάνει την παρέμβαση σε σύνολο έξι οδών, με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, κατασκευή ποδηλατόδρομων, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και εργασίες πράσινου.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται παρεμβάσεις στις οδούς:
• Ηροδότου, από τον κόμβο παλιού Νοσοκομείου ως την είσοδο του στρατοπέδου ΖΗΣΗ, μήκους 1 χλμ.
• Αγ. Δημητρίου από τον κόμβο παλιού Νοσοκομείου (μουσικό γυμνάσιο λύκειο) ως την Περιφερειακή οδό, μήκους 750 μ (περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο).
• Κονδύλη, από το 5ο Νηπιαγωγείο / Πάρκο Κικόνων ως τη συμβολή της με την μικρή περιφερειακή οδό, μήκους 950χλμ (περιλαμβάνει και ποδηλατόδρομο).
• Ανδρονίκου από τη συμβολή της με την οδό Θράκης ως το 5ο Νηπιαγωγείο, μήκους 300 μ. Θράκης από τον κόμβο παλιού Νοσοκομείου ως την οδό Ανδρονίκου, μήκους 350 μ.
• Εθν. Αντίστασης από τη συμβολή της με την οδό Ι. Καβύρη μέχρι τη συμβολή της με την Λεωφ. Δημοκρατίας, μήκους 550μ.
• Επέκταση ποδηλατοδρόμου οδού Παπαναστασίου (σύνολο οδού), μήκους 1000μ
• Επέκταση ποδηλατοδρόμου οδού Λ. Δημοκρατίας Λ. Μάκρης από την οδό Βιζυηνού έως της οδό Κουταβού, μήκους 890μ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο