ΑΜΘ: Υιοθετήθηκε ψήφισμα της αντιπολίτευσης για τους υγειονομικούς σε αναστολή

Ζητούμενο η επάνοδος των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, με συγκεκριμένα μέτρα 

Μετά από αρκετή ώρα με φωνές, διαφωνίες και ένταση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υιοθέτησε ψήφισμα της αντιπολίτευσης υπέρ των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας αφού δεν έχουν εμβολιαστεί. Στην ουσία του θέματος όλες οι παρατάξεις συμφωνούσαν στο ότι αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα μπορούσαν να επιστρέψουν πίσω στα πόστα τους με μέτρα, όπως η διενέργεια rapid tests ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ποια ήταν η διαφορά
Τελικά διοίκηση και αντιπολίτευση διαφωνούσαν σε ένα ορισμένο σημείο του ψηφίσματος. Η μεν διοίκηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ της Δευτέρας πρότεινε ως ψήφισμα, απλά η Πολιτεία να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα της αναστολής των υγειονομικών και να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Από την άλλη η αντιπολίτευση -με τη βοήθεια της παράταξης του Κώστα Σιμιτσή που είναι μέρος της συνδιοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ- πρότεινε ψήφισμα που η διαφορά υπάρχει στην πρόταση «να υπάρξει επάνοδος στην εργασία τους».
Η διοίκηση του Χρήστου Μέτιου στο δικό της ψήφισμα πρότεινε επίσης να εκφραστεί η στήριξη στο πρόγραμμα του εμβολιασμού της Πολιτείας ειδικά σε μια περίοδο που ξανά παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και η Πολιτεία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της αναστολής για να δρομολογηθεί κάποια λύση. Τα ίδια πρότεινε και ο Κώστας Σιμιτσής με τη διαφορά να είναι στην «επάνοδο» τους στην εργασία. Τελικά το ψήφισμα Σιμιτσή «κέρδισε» 16 ψήφους, έναντι 15 ψήφων που συγκέντρωσε η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δικό της ψήφισμα κατέθεσε και η Λαϊκή Συσπείρωση που ψηφίστηκε μόνο από την ίδια.

Υγειονομικοί στο συμβούλιο
Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν παρούσες υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Εκεί ήταν και η Μαρία Κουρτούμα που εργαζόταν ως προϊσταμένη της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», όμως δεν εμβολιάστηκε και τέθηκε σε αναστολή. Η κα Κουρτούμα μίλησε εκ μέρους των υγειονομικών λέγοντας τα εξής: «Βρισκόμαστε σε αναστολή εργασίας εδώ και 11 μήνες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Αυτή τη στιγμή δεν λέμε όχι σε έναν εμβολιασμό. Εάν είχαμε πειστεί ότι πραγματικά αυτό το εμβόλιο θα μας οδηγούσε στην εξαφάνιση της νόσου. […] Οι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσούν και δεν έχει δημιουργηθεί το “τείχος ανοσίας” που μας έλεγαν. Είμαστε εκτός εργασίας χωρίς μισθό για 11 μήνες. Το εμβόλιο είναι προσωπική ευθύνη του καθενός εάν θα το κάνει ή όχι. Αυτή τη στιγμή “λείπουν” περίπου 10.000 άτομα που είναι εξειδικευμένοι στον τομέα της υγείας. Εμείς δεν μπορούμε να δουλέψουμε πουθενά. Υπήρχε ένας βαθύτερος λόγος να υποταχθούμε […].
Στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των περιφερειακών συμβούλων όλοι αναγνώρισαν τα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εδώ και πολύ καιρό ειδικά αυτήν την χρονική περίοδο που έχουν αρθεί σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα. Εν τέλει ναι μεν εκδόθηκε ένα ψήφισμα χωρίς ωστόσο να είναι ομόφωνο.
xronos.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο