Άμεση προκήρυξη Παιδιάτρου για το Κ.Υ. Δικαίων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου

Έως ότου κινηθεί η διαδικασία, ο Σύλλογος θεωρεί επιβεβλημένη την παράταση θητείας της γιατρού που υπηρετούσε ως τώρα στο κέντρο υγείας – Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ  

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την άμεση προκήρυξη της θέσης Παιδιάτρου στο Κ.Υ. Δικαίων. Όπως έγινε γνωστό, έχει μείνει χωρίς παιδίατρο, μετά τη μη ανανέωση της θητείας της υπάρχουσας γιατρού, η οποία συνταξιοδοτείται. Ωστόσο, κι ενώ η ίδια επιθυμεί να παραμείνει και να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέχρι να τοποθετηθεί ο αντικαταστάτης της, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
Η περιοχή εμβέλειας του ΚΥ Δικαίων περιλαμβάνει 17 χωριά με έναν μεγάλο αριθμό παιδιών που εξυπηρετούνται σε αυτό, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των μεγάλων αποστάσεων προς το ΚΥ Ορεστιάδας ή το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Σε παρέμβασή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ζητά από το Υπουργείο Υγείας να προκηρύξει άμεσα τη συγκεκριμένη θέση και έως ότου αυτή καλυφθεί, όπως αναφέρει, είναι επιβεβλημένη η παράταση της θητείας της Παιδιάτρου που υπηρετούσε έως τώρα.
«Η στελέχωση ιδιαίτερα δυσπρόσιτων και άγονων περιοχών, όπως το ΚΥ Δικαίων, είναι ελλιπής και προβληματική, εξ ου και τα επικαιροποιημένα κίνητρα που ζήτησε πολύ πρόσφατα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με έγγραφό του από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Είναι συνεπώς αδιανόητο, πριν να τοποθετηθεί και να αναλάβει υπηρεσία νέος συνάδελφος σε μία θέση που θα έχει οπωσδήποτε προκηρυχθεί, να μην εγκρίνεται η παράταση υπηρεσίας συναδέλφων που μπορούν και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές τις περιοχές.
Επαναλαμβάνουμε τέλος το αίτημά μας για άμεση προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών οργανικών θέσεων, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη, με προτεραιότητα σε άγονες και προβληματικές περιοχές.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού αλλά και όλους τους αιρετούς εκπροσώπους και φορείς, να συνδράμουν άμεσα με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο στην προώθηση των παραπάνω αιτημάτων» αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος.

ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή

Σε ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα αναφέρονται τα εξής:
«Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα των ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΚΥ Διακαίων, με την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης, της μοναδικού παιδιάτρου που υπηρετούσε στο ΚΥ Δικαίων, μιας και η θητεία της δεν παρατάθηκε παρά την σύμφωνη γνώμη της. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι γονείς που χρειάζονται παιδίατρο να πρέπει να διανύσουν απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ώστε να επισκεφτούν το Γ. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ή να αναγκάζονται να πάνε σε ιδιώτη γιατρό.
Το ΚΥ Δικαίων καλείται να εξυπηρετήσει τους περίπου 4000 κατοίκους των 17 χωριών/οικισμών του «Τριγώνου» στον Βόρειο Έβρο, τα οποία απέχουν 60-70 χιλιόμετρα από το Γ. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Παρά τις υποσχέσεις κυβερνητικών παραγόντων οι κάτοικοι του «Τριγώνου» βλέπουν το ΚΥ Δικαίων να υποβαθμίζεται συνεχώς, έχοντας μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
Αυτή είναι η πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή, πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας, με στόχο να κερδίζουν έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος των ασθενών και των οικογενειών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε:
– Να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα με την άμεση κάλυψη της θέσης παιδιάτρου.
– Να γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο ΚΥ Δικαίων, με βάση τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής «Τριγώνου» στον Βόρειο Έβρο.

Οι Βουλευτές Δελής Γιάννης, Στολτίδης Λεωνίδας»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο