Αμειβόμενη πρακτική άσκηση νέων γιατρών και στο ΠΓΝΑ

Σε Παθολογικά, Χειρουργικά Τμήματα ή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων θα μπορούν να «ψηθούν», πριν το αγροτικό τους, για έξι μήνες, οι νέοι γιατροί.

Η αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε συνθήκες νοσοκομείου, μία μεταρρύθμιση που επεδίωκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. ήδη από τη θητεία της ως πρόεδρος του ΚΕΙΥ λαμβάνει «σάρκα και οστά».

Απόφαση ορίζει τις λεπτομέρειες του προγράμματος που ξεκινά πιλοτικά.

Η δυνατότητα προκαταρκτικής κλινικής άσκησης έχει θεσμοθετηθεί με νομοσχέδιο της αναπληρώτρι-ας υπουργού, το οποίο περιλάμβανε ρυθμίσεις για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στην τωρινή φάση, το πρόγραμμα αφορά σε 115 γιατρούς και θα πραγματοποιηθεί σε 23 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, θα υλοποιηθεί στα εξής νοσοκομεία:

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η άσκηση της Ιατρικής σε πραγματικές συνθήκες υπό επίβλεψη, καθώς και π ανάπτυξη επαγγελματικών χαρακτηριστικών.

Η εκπαίδευση, στο πλαίσιο του πιλοτικού προ-γράμματος της Προκαταρκτικής Κλινικής Ασκησης, περιλαμβάνει σεμινάρια, καθώς και κλινική άσκηση. Στην πιλοτική φάση, το πρόγραμμα δεν θα είναι υπο-χρεωτικό.

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες αναμένεται άμεσα να κάνουν κάλεσμα προς νέους γιατρούς.

Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα ακολουθήσει κλήρωση.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο