Αλλαγές στο ΔΣ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, θέση αντιπροέδρου αναλαμβάνει η κα Εύη Ορφανού

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου μετά από απόφαση της 4ης Δ.Υ.Πε. Μακεδονίας και Θράκης. Σε αυτήν παρατηρούνται αλλαγές , μια εκ των οποίων στη θέση του αντιπροέδρου, την οποία αναλαμβάνει η κα Εύη Ορφανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Ν. Έβρου «Μαζί για Ζωή», όπως και της Γ΄Αντιπροέδρου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της απόφασης

Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο:

  1. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
  2. ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ του Διονυσίου, Διασώστρια, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΤΡΑΜΠΙΔΗ ΒΑΪΟ του Δημητρίου, Γεωπόνο
  3. ΔΕΛΙΜΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Δημητρίου, Λογίστρια, ως τακτικό μέλος με αναπληρώτρια της την ΚΑΡΑΦΕΙΖΗ ΒΑΪΑ του Χρήστου, Εκπαιδευτικό.
  4. ΜΑΡΚΑΚΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου, Διευθυντής Χειρουργικής ως τακτικό μέλος- εκπρόσωπος των ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, με αναπληρωτή του τον ΜΗΤΡΑΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ του Θωμά, επιμελητή Α’ Χειρουργικής.
  5. ΜΑΤΖΙΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου, υπάλληλος κατηγορίας ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής με βαθμό Α’ ως τακτικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων- πλην ιατρών του Νοσοκομείου, με αναπληρώτριά της την ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ του Γεωργίου, ομοίως.

Β. Ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται η ΟΡΦΑΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ.

Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής, εξαιρουμένης της περιπτώσεως Α1 η θητεία της οποίας εξαρτάται της ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής Διοικητή, σύμφωνα με το άρ. 22 του Ν.4735/2020, όπως ισχύει. 

Το μήνυμα της κας Ορφανού

Η κα Ορφανού σε μήνυμά της αναφέρει τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και ιδιαίτερα την Αν. Υπουργό κα. Ασημίνα Γκάγκα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, ορίζοντας με Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου . Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανιων Παθήσεων Ν. Έβρου «Μαζί για Ζωή», όπως και της Γ΄Αντιπροέδρου της Ένωσης Ασθενων Ελλάδας αποτελεί για εμένα ιδιαίτερη χαρά να βλέπω ότι αναγνωρίζετε ο ρόλος των Ασθενών. Ως Ένωση Ασθενών Ελλάδας υποδεχτήκαμε με ικανοποίηση, πριν λίγες ημέρες, την θεσμοθέτηση της «φωνής των ασθενών». Με το Άρθρο 60 του Νόμου 4931/2022, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, από την Ολομέλεια της Βουλή, εισάγει το θεσμικό ρόλο των συλλόγων ασθενών στη διαμόρφωση των πολιτικών της υγείας, επιταχύνοντας τη μετάβαση σε ένα περισσότερο συμμετοχικό μοντέλο αξιολόγησης και βελτίωσης του Συστήματος Υγείας που αντιμετωπίζει τον ασθενή ως ισότιμο μέλος. Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, είναι πλέον ισότιμος θεσμικός συνομιλητής της Πολιτείας στην διαδικασία της λήψης αποφάσεων.

Από πλευράς μου υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο δυνατό, δρώντας με αίσθημα ευθύνης από την θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ευχαριστώ και πάλι θερμά τον Υπουργό και την Αν. Υπουργό για την εμπιστοσύνη τους!»

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο