Αλεξανδρουπολίτες δώρισαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη το πορτρέτο του

Δέχθηκε με έκπληξη και χαρά το έργο που φιλοτέχνησε η σοπράνο και ζωγράφος μέλος της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών Νάντια Μαλακόζη

Πολλοί κι επιφανείς  στα φετινά ονομαστήρια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κων/πόλεως κ.κ. Βαρθολομαιου που δέχθηκε ευχές και από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο που παρέστη και επιφανείς κοσμικούς από την Ελλάδα και την Ευρώπη λόγω της αποδοχής και καταξίωσης που απολαμβάνει.
Η πιο όμορφη όμως έκπληξη ήταν από την Λέσχη Αλεξανδρουπολιτων που με τον δραστήριο πρόεδρο της Νίκο Μάνδανη οργάνωσε αποστολή και την παραμονή της γιορτής, γιατί συνέπιπτε με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, τον επισκέφθηκαν ανανεώνοντας τους δεσμούς ετών προσήλωσης και σεβασμού στο πρόσωπο του.

Εκεί η σοπράνο και ζωγράφος μέλος του συλλόγου Νάντια Μαλακόζη του πρόσφερε το πορτρέτο του που φιλοτέχνησε, δώρο που το δέχθηκε με χαρά κι ευχαριστίες ο Πατριάρχης δίνοντας τις ευλογίες του στην καλλιτέχνη και λέγοντας με χιούμορ ότι “η γεννιάδα του έχει ασπρίσει, σε σχέση με το έργο”… Ιδιαίτερα εγκάρδιος ήταν με όλα τα μέλη της αποστολής που παρακολούθησαν και το θρησκευτικό μέρος στηρίζοντας έμπρακτα το πνευματικό έργο που επιτελεί στην Ορθοδοξία το Πατριαρχείο παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ενώ διαβεβαίωσαν ότι θα βρίσκονται πάντα κοντά του.
Ο οικουμενικός Πατριάρχης δεν χάλασε χατήρια, φωτογραφήθηκε με τα μέλη της θρακιώτικης αποστολής, ενώ για κάθε ένα είχε να πει ένα καλό λόγο, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο ταπεινός και ευπροσήγορος είναι.

Θανάσης Φανφάνης – Εφημ. Χρόνος

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο