Αλεξανδρούπολη: Τρένο με πολεμικό υλικό των ΗΠΑ εκτροχιάστηκε κοντά στον Γαλλικό Σταθμό

Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο σημείο  (VIDEO)

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν πριν από λίγο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο σημείο όπου βρίσκεται εκτροχιασμένος συρμός, φορτωμένος με πολεμικό υλικό του αμερικανικού στρατού, που έφτασε πριν από λίγες ημέρες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και μεταφέρεται στο εξωτερικό. Το τρένο εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης, στην περιοχή του Γαλλικού Σταθμού. Στο σημείο βρίσκονται γερανοί και άλλα μηχανήματα προκειμένου να επαναφέρουν τον συρμό στις ράγες, αλλά και δυνάμεις της αστυνομίας.
Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχώρησαν στη συμβολική αυτή δράση, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «Καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί”.
Στο σημείο, ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, τόνισε: «Με τη σημερινή μας συμβολική κινητοποίηση εδώ, λίγα μέτρα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μέσα στον οικιστικό ιστό, δίπλα στο τρένο που μεταφέρει άρματα και πολεμικό υλικό και το οποίο εκτροχιάστηκε, θέλουμε να αναδείξουμε σε όλο τον λαό της πόλης, της περιοχής, της χώρας συνολικά τα εξής: Δίπλα απ’ τα σπίτια μας, από τις δουλειές μας περνάει επικίνδυνο πολεμικό υλικό που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά μας, όπως δυστυχώς επιβεβαιώνει το σημερινό ατύχημα. Δίπλα από τα σπίτια μας και τις δουλειές μας μεταφέρονται άρματα μάχης και άλλο πολεμικό υλικό. Κομμάτια μιας πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ που μακελεύει μαζί με την αντίστοιχη της Ρωσίας τον λαό της Ουκρανίας, της Ρωσίας και ετοιμάζεται να συμπαρασύρει στη δίνη της τους λαούς και σε άλλες περιοχές, τον λαό και της δικής μας χώρας.
Δίπλα από τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Έχουν κάνει με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ την περιοχή μας ορμητήριο φονιάδων και στόχο των αντιπάλων τους. Καλούμε να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στον πόλεμο που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας. Αυτό συμφέρει και τον λαό της Ουκρανίας, και τον λαό της Ρωσίας, και τον δικό μας λαό. Γιατί στην Ουκρανία μακελεύονται οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας για τους ανταγωνισμούς των λίγων, για τους πλούσιους. Τον ίδιο εχθρό έχουμε και στη χώρα μας. Για τα ίδια συμφέροντα των λίγων φυσικά ο λαός μας κινδυνεύει όπως σήμερα εδώ, κρυώνει, πεινάει. Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή!».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του