Αλεξανδρούπολη: Συνομιλία με την Τουρκάλα συγγραφέα του βιβλίου «Δέσποινα Μάτια Μου»

Η συγγραφέας Γιασεμίν Οζέκ σημερινή καλεσμένη της ομάδας ανάγνωσης του καφε-βιβλιοπωλείου ΚΑΦΚΑ

Οι εκδόσεις  ΠΑΤΑΚΗ και η ομάδα ανάγνωσης του καφε-βιβλιοπωλείου ΚΑΦΚΑ, που τους τελευταίους μήνες διαβάζει βιβλία σχετικά με το 1922, συστήνουν  τη συγγραφέα Γιασεμίν Οζέκ και συνομιλούν μαζί της για το βιβλίο της «Δέσποινα Μάτια Μου». Η εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στο ΚΑΦΚΑ (Εμπορίου 41, Αλεξανδρούπολη).

Προλογίζουν:

ΜΑΡΑΓΚΟΖΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ, συγγραφέας, δημοσιογράφος

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΣΣΑΣ, φιλόλογος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ, καθηγητής ξένων γλωσσών

Η Γιασεμίν Οζέκ γεννήθηκε το 1980 στην Κωνσταντινούπολη και είναι εγγονή ανταλλαγέντων. Σπούδασε κινηματογράφο, τηλεόραση και ραδιόφωνο στην Academi  Istanbul. Κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες έγραψε το σενάριο σε τηλεοπτικές σειρές (Buyuk Surgun  Kafkasya, Tatli Intikam, κ.ά.) ενώ το τελευταίο της μυθιστόρημα είναι το «Αγγελική και ο Μεχμέτ». Πήρε το βραβείο ντοκιμαντέρ της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης  για τον σεισμό στο Βαν.

Το «Δέσποινα μάτια μου» είναι μυθιστόρημα για μια τραυματική ιστορική στιγμή, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που βιώνει όλες τις πτυχές της ανταλλαγής, του ξεριζωμού, του αβάσταχτου αποχωρισμού: αγάπη, φόβο, μίσος, λαχτάρα, προβλήματα ταυτότητας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο