Αλεξανδρούπολη: Σταθμός Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στον κόμβο της Ηροδότου

Οι μετρήσεις θα συλλέγονται και θα αναλύονται από τους επιστήμονες, συμβάλλοντας έτσι στην ευρύτερη προστασία της υγείας των κατοίκων της πόλης

Την έγκριση της δωρεάν παραχώρησης, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, χώρου για την εγκατάσταση Σταθμού Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Ιωακείμ Καβύρη, έλαβε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Το κουβούκλιο, που θα λειτουργήσει ως Σταθμός Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, θα τοποθετηθεί στον κόμβο του παλιού νοσοκομείου. Οι μετρήσεις θα συλλέγονται και θα αναλύονται από τους επιστήμονες, συμβάλλοντας έτσι στην ευρύτερη προστασία της υγείας των κατοίκων της πόλης. Θα περιλαμβάνει σύστημα δειγματοληψίας, πλήρη μετεωρολογικό σταθμό, αυτόματους αναλυτές, Datalogger, Modem, κλιματισμό, UPS. Ο κλωβός θα τοποθετηθεί και θα στηριχθεί πάνω σε κατάλληλη βάση από σκυρόδεμα.

Συνολικά, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας αφορά στην προμήθεια 6 σταθμών για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ  σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα και Νέα Καρβάλη.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο