efhmerida1

Αλεξανδρούπολη: Παρουσιάστηκαν οι «6 Εθνικές Προτεραιότητες-κυβερνητικές δεσμεύσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για μια διαφορετική πορεία της χώρας, παρουσίασαν την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πρώην Υπουργός Τουρισμού, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Βουλευτή Εύβοιας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, «στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες-κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον γενικό τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ», όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στη  ΔΕΘ 2022 από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Διατυπώθηκαν τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις σχετικά με:

► την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

► την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών

► τη στήριξη του κοινωνικού κράτους

► την παραγωγική ανασυγκρότηση

► το ισχυρό δημοκρατικό κράτος

► τη δημογραφική κρίση

Ένα μεγάλο κομμάτι της ημερίδας αφιερώθηκε στα ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, στις δυσλειτουργίες των Δήμων που προκλήθηκαν από τη νομοθετική παρέμβαση στον νόμο Κλεισθένη Ι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναδείχθηκε η ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός των πολιτών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενόψει των τελευταίων θολών και αβέβαιων εξελίξεων με την επιχειρούμενη από την  Μητσοτάκης Α.Ε. ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, του οποίου μόλις πρόσφατα ανακάλυψε τη μεγάλη γεωστρατηγική-γεωπολιτική αξία του!

Ήρθε η ώρα και μέσω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη διακυβέρνηση της χώρας για το καλό της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, για τη Δημοκρατία, για τη Θεσμικότητα, για να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα που μας οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Παρόντες ο Δήμαρχος  Αλεξανδρούπολης, κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Καΐσας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστας Κατσιμίγας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Σουφλίου κ. Χρήστος Χριστοδούλου κλπ. Εκτός από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προσήλθαν στην ημερίδα, παρέστησαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, παραγωγικών φορέων,  φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της τοπικής κοινωνίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην θέση του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που είναι η αξιοποίησή του με τη μέθοδο των υποπαραχωρήσεων», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα, κρίνοντας ότι είναι «υψηλής στρατηγικής σημασίας για την ανάδειξη της περιοχής σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο σταθερότητας και ανάπτυξης και ασφάλειας της περιοχής».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr