Αλεξανδρούπολη: Ως τις 9.30 ανοικτή η αγορά και φέτος το καλοκαίρι  

Για τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, με έναρξη εφαρμογής την 1η Ιουλίου και διάρκεια ως τις 31 Αυγούστου 

Της Κικής Ηπειρώτου  

Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για παράταση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου, κατά μισή ώρα, 3 φορές την εβδομάδα, με διάστημα εφαρμογής από 1η Ιουλίου ως 31 Αυγούστου, ενέκρινε και φέτος το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.
Η επιτυχημένη και αποτελεσματική εφαρμογή του αιτούμενου ωραρίου κατά τις προηγούμενες χρονιές, καθώς και η πιστοποίηση της ύπαρξης νεκρού, μη παραγωγικού χρονικού διαστήματος από 18:00 έως 19:30 (αναφορικά με την επισκεψιμότητα) κατά την απογευματινή λειτουργία της αγοράς την θερινή περίοδο, είναι δύο λόγοι οι οποίοι συνηγορούν για την παράταση του ωραρίου. Το φαινόμενο αιτιολογείται κυρίως από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και από τη συνήθεια του κόσμου να πηγαίνει στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει στην αγορά μετά τις 7-8. Επίσης, σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Αλεξανδρούπολης, η μετατόπιση της ώρας κλεισίματος της αγοράς, εξυπηρετεί καλύτερα τους τουρίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία της πόλης καθώς οι επισκέπτες τουρίστες που παραθερίζουν στην Αλεξανδρούπολη και διαμένουν στα ξενοδοχεία της πόλης, πραγματοποιούν την έξοδό τους προς το κέντρο της πόλης μετά τις 7.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, καθώς και το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, η αρμόδια  υπηρεσία της ΑΜΘ εισηγήθηκε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ, κατά μισή ώρα, δηλαδή αντί για 9, τα μαγαζιά να κλείνουν στις 9.30. 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου, που έχει γνωμοδοτικό ρόλο, απέρριψε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, «διότι έρχεται σε σύγκρουση με τις θέσεις και τις αρχές μας που επί σειρά ετών αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υπάρχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις και να σταματήσεις κάθε προσπάθεια για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας και του ελεύθερου χρόνου».
Τελικώς, η παράταση του ωραρίου ψηφίστηκε από 21 συμβούλους, ενώ οι κκ Τρέλλης και Συμεωνίδης ψήφισαν κατά, διότι, όπως τόνισαν, καταστρατηγούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

  

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο