room-to-grow-bnner

Αλεξανδρούπολη: “Ο νόμος για τις διαδηλώσεις θα ακυρωθεί στην πράξη”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» με τη συμμετοχή φορέων και εργαζομένων

Την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο μαζικό συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών και των Σωματείων στο Σύνταγμα καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», τονίζοντας πως “η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ποιος είναι ο στόχος της, το οργανωμένο εργατικό κίνημα, οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Θα πάρει την απάντηση που πρέπει! Ο νόμος της, που περιορίζει εργατικές και λαϊκές ελευθερίες και απαγορεύει τις διαδηλώσεις , θα ακυρωθεί στην πράξη, θα μείνει στα χαρτιά”.

Κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή, χωρίς τα παρατράγουδα της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε χθες και στην Αλεξανδρούπολη.

“Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έδωσαν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου συμμετείχαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης, Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου, εκπρόσωποι των οποίων έκαναν χαιρετισμούς. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε δυναμική πορεία στην παραλιακή λεωφόρο. Με αποφασιστικότητα και παλμό, οι εργαζόμενοι έδωσαν το μήνυμα της πειθαρχημένης ανυπακοής στον κατάπτυστο νόμο της κυβέρνησης, έκαναν ξεκάθαρο ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο. Ο νόμος θα ακυρωθεί στην πράξη!”

Στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος της “Ενότητας” Διονύσης Κλάδης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τα εξής:

“Ας αφήσουν τα σάπια ότι θέλουν να “βάλουν τάξη” και ότι τους ενοχλούν τάχα οι μικρές συγκεντρώσεις. Επικαλούνται τις μικρές συγκεντρώσεις γιατί φοβούνται τις μεγάλες, τρέμουν τις λαοθάλασσες που ξέρουν ότι σίγουρα θα τις βρουν μπροστά κι εναντίον τους. Στόχος τους είναι συνολικά το χτύπημα όλων των διαδηλώσεων, η συκοφάντηση των αγώνων. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αποφασισμένος οργανωμένος λαός ποτέ στην ιστορία δεν πήρε άδεια για να επιβάλει το δίκιο του, και μαζί με αυτό να πάρει σβάρνα απαγορεύσεις και τερατουργήματα σαν και αυτό.

Δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά ότι οι συγκεντρώσεις ευθύνονται για την αναδουλειά στα μαγαζιά και την κίνηση στους δρόμους. Αλήθεια εδώ στην πόλη μας οι συγκεντρώσεις είναι το πρόβλημα που έκλεισαν τόσα μαγαζιά, για την κίνηση οι συγκεντρώσεις φταίνε; Για τα λουκέτα των μαγαζιών όπως και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει εισοδήματα και μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις. Οι επαγγελματίες πνίγονται γιατί η κυβέρνηση απλά μεταθέτει τα οικονομικά αδιέξοδα για αργότερα. Γιατί το 800άρι εξανεμίστηκε σε μερικές μέρες και έκτοτε ο καθένας παλεύει να τα βγάλει πέρα. Πραγματική ταλαιπωρία δεν είναι οι διαδηλώσεις είναι η φτώχεια, τα δυσβάστακτα χαράτσια, η έλλειψη αστικής συγκοινωνίας δημόσιας και δωρεάν που να καλύπτει τις ανάγκες και όχι όπως προγραμματίζει πάλι η δημοτική αρχή να δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αστική συγκοινωνία, για μια ακόμα φορά από την τσέπη των δημοτών.

Η κυβέρνηση με το ν/σ αυτό κάνει όμως κι ένα επικίνδυνο βήμα μπροστά, ποινικοποιεί την αμφισβήτηση, τη δράση ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Ενοχοποιεί τον ριζοσπαστισμό, δηλαδή τη δράση όποιου αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, συγκρούεται με το σημερινό σύστημα” και συνέχισε επισημαίνοντας:

“Τα όσα αντιδραστικά προβλέπει για τον «οργανωτή» της διαδήλωσης ανοίγουν το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες και τα γνωστά στημένα επεισόδια σε συγκεντρώσεις που είναι πασίγνωστο ότι καθοδηγούνται άμεσα από κρατικούς και “παρακρατικούς” μηχανισμούς. Στόχος τους είναι να διαλύσουν συγκεντρώσεις είτε με απαγορεύσεις, είτε με χημικά, είτε με διώξεις κι οικονομική εξόντωση των συνδικάτων, σωματείων, μαζικών φορέων κ.λπ.

Δεν πιάνουν τα ψεύτο-καλοπιάσματα στο ΠΑΜΕ ότι «εσείς είστε οργανωμένοι, με τους υπόλοιπους -τάχα- τι θα γίνει». Την αστική τάξη ποτέ δεν την απασχολούσαν τα διαφορά σκορποχώρια του κινήματος όπως και οι προβοκάτορες ενεργούμενα της, να μη μιλήσουμε δε για τη συνδικαλιστική μαφία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ. Στο τσεπάκι τους έχει όλους αυτούς. Ο στόχος της διαχρονικά, ο πραγματικός αντίπαλος της είναι το οργανωμένο και το πειθαρχημένο, το μαζικό κι αποφασισμένο, το ταξικό εργατικό κίνημα.

Αυτό επιβεβαίωσε άλλωστε κι η συγκλονιστική πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που με την “οργανωμένη απειθαρχία” έγινε γνωστή σε κάθε εργάτη από κάθε γωνία του κόσμου, ενώ τα ίδια αστικά και κυβερνητικά επιτελεία ακόμα ξερνούν χολή και κάθε είδους αθλιότητα.

Μας λέει η κυβέρνηση ότι  η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων δεν συμμετέχει στους αγώνες, όμως απαντάμε εμείς αυτή η πλειοψηφία δεν είναι εχθρική στους αγώνες. Ο φόβος, από την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, η επιρροή της θεωρίας του «εφικτού», του «ρεαλιστικού», που κρατά προσωρινά ή περιοδικά έξω από τους αγώνες εργαζόμενους, ξέρουμε όλοι ότι δεν τους καθιστά εχθρικούς. Παρακολουθούν τους αγώνες, θέλουν να είναι αποτελεσματικοί. Λείπει το σώμα τους, όμως η καρδιά τους είναι εκεί, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι και αυτοί θα συμμετάσχουν το επόμενο διάστημα πιο μαζικά, αυτούς στην ουσία στοχεύει το ν/σ. Άλλωστε  αυτοί που μιλούν για «πλειοψηφίες» και «μειοψηφίες» αντιστρέφουν την πραγματικότητα και θέλουν την υποταγή των εργαζομένων σε μια μειοψηφία που σφετερίζεται τα πάντα. Μην ξεχνάμε ότι το 1% του πληθυσμού κατέχει το 60% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ καμία κυβέρνηση δεν εκλέγεται έχοντας την πλειοψηφία του λαού”. 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο