Αλεξανδρούπολη: Ο κορωνοϊός επιστρέφει στα σχολεία και «χτυπά» κυρίως εκπαιδευτικούς

Αυξητικές τάσεις κρουσμάτων και στους μαθητές, από τους οποίους δεν τηρείται, πλέον, σχεδόν κανένα μέτρο προστασίας

της Κικής Ηπειρώτου

Όπως ήταν αναμενόμενο, με την έναρξη των σχολείων, τα κρούσματα κορωνοϊού και στον Έβρο, παρουσίασαν αύξηση. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 19 με 25/9, στο νομό μας ανιχνεύθηκαν 657 κρούσματα, όταν στην προηγούμενη καταγραφή τα κρούσματα ήταν 494.
Όπως δήλωσε στη «ΓΝΩΜΗ» η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός» Ζωή Κάλτσου, «τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται, κι αφορούν κυρίως τους εκπαιδευτικούς. Και στους μαθητές, όμως, παρατηρούμε μία αυξητική τάση».
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας, από την στιγμή που αυτά έγιναν προαιρετικά, σχεδόν έχουν πάψει να υφίστανται. «Σχεδόν κανένα παιδί δεν φοράει μάσκα, ενώ υπάρχουν ακόμη κάποιοι εκπαιδευτικοί που τη χρησιμοποιούν, προκειμένου να προφυλαχθούν. Γενικώς, όμως, τα μέτρα έχουν ατονίσει σημαντικά» αναφέρει η κα Κάλτσου.
Πανελλαδικά, από την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε μαθητές, με αποτέλεσμα ο ΕΟΔΥ να προβεί σε συστάσεις: Ειδικότερα, συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα. Γενικά, η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο