Αλεξανδρούπολη: Νέα λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο, με διπλάσιες θέσεις, σε περίπου ένα μήνα

Η νέα λαϊκή θα αντικαταστήσει την πλέον μη νόμιμη συγκέντρωση παραγωγών του Σαββάτου – «Έφοδος» από την αστυνομία μετά από καταγγελίες

Στην τελική ευθεία, πλέον και με την πίεση των μικροπωλητών και της Αστυνομίας, βρίσκεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες εκείνες που θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει, με πλήρως νόμιμο τρόπο, μία δεύτερη λαϊκή αγορά στην πόλη, η οποία θα αντικαταστήσει τη λεγόμενη «πράσινη λαϊκή» του Σαββάτου, η διεξαγωγή της οποίας, βάσει νόμου, δεν επιτρέπεται.

Σε αυτό ακριβώς «πάτησε» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών και το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Έβρου, στέλνοντας εξώδικο κατά του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα το Σάββατο 12/11 να υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας στη λαϊκή αγορά και να προκληθεί αναστάτωση και διαμαρτυρίες από τους παραγωγούς.

«32 χρόνια λειτουργεί η λαϊκή αγορά του Σαββάτου. Έχουμε μια παλιά άδεια του δήμου που μας παραχωρεί το δρόμο κάθε Σάββατο. Εβδομήντα παραγωγοί από τον Πέπλο μέχρι τη Μέστη παρέχουν φρέσκα και φθηνά λαχανικά και φρούτα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης. Απαιτείται μια άδεια για την οποία γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί. Ζητούμε τη βοήθεια του δήμου, της Αστυνομίας, όσων γνωρίζουν τους νόμους να μας συμπαρασταθούν, να μαζέψουν τα χαρτιά που χρειάζεται η άδεια, ό,τι μας ζητήσουν θα τους το δώσουμε. Δεν έχουμε πρόβλημα να συνυπάρξουμε με τους εμπόρους και μικροπωλητές που έκαναν τη σχετική καταγγελία στην Αστυνομία. Οι παραγωγοί δεν μπορούν να πληρώσουν πρόστιμα που φτάνουν τα 1.000 ευρώ», είπε στο e-evros ο Χαράλαμπος Καλεμτζής, Πρόεδρος Παραγωγών λαϊκών αγορών του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, όπως κάθε Σάββατο, έτσι και το περασμένο, βρέθηκε στη λαϊκή και ζήτησε από την αστυνομία να δώσει μια μικρή παράταση και να μην επιβληθούν πρόστιμα στους παραγωγούς που προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο, παρά  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Όπως είπε μιλώντας στη ΓΝΩΜΗ, ο Δήμος βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη λειτουργία της νέας λαϊκής αγοράς, πιθανότατα και πάλι επί της Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ «παίζει» και το σενάριο για επιστροφή της επί της Καραολή & Δημητρίου. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι περίπου σε ένα μήνα ο Δήμος να είναι έτοιμος ώστε να κλείσει ο κύκλος της «πράσινης» λαϊκής, που λειτουργεί εδώ και 32 χρόνια και να ξεκινήσει μία νέα εποχή, με τη νομιμοποίηση και λειτουργία μίας νέας, σύγχρονης λαϊκής αγοράς, η οποία θα διέπεται από κανόνες τάξης και ομοιομορφίας και στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και οι έμποροι και οι μικροπωλητές. Συνολικά, αναμένεται από τις 70 σημερινές θέσεις μόνο παραγωγών  να προστεθούν κι ακόμη 70 για εμπόρους και μικροπωλητές.

Το θέμα θα απασχολήσει μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του