Αλεξανδρούπολη: Μόνο σε 6 δημοτικά σχολεία λειτουργούν ολοήμερα τμήματα

Σε κανένα νηπιαγωγείο, που ήταν στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας, δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός για τη λειτουργία ολοήμερου

της Κικής Ηπειρώτου

Μόνο σε 6 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από τα 14 που είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα του Υπουργείου Παιδείας, λειτουργούν ολοήμερα τμήματα, ως τις 5.30 το απόγευμα. Την ίδια στιγμή, σε κανένα νηπιαγωγείο της περιοχής δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία ολοήμερων τμημάτων.
Όπως είχαμε γράψει και κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η υποδοχή του νέου μέτρου, από τους γονείς, ήταν «χλιαρή». Εξάλλου, και οι εκπαιδευτικοί είχαν εκφράσει την αντίδρασή τους, κάνοντας λόγο για ένα αχρείαστο μέτρο, ειδικά σε επαρχιακές πόλεις, την στιγμή μάλιστα που χρόνια και ουσιώδη προβλήματα μένουν άλυτα.
Τελικώς, όπως αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός» Ζωή Κάλτσου, σε λιγότερα από τα μισά δημοτικά σχολεία λειτουργούν ολοήμερα τμήματα, ενώ δεν συμμετέχει κάποιο νηπιαγωγείο. Όπως υπογραμμίζει, τα ολοήμερα τμήματα που λειτουργούν έχουν πολύ μικρό αριθμό μαθητών, σε σύγκριση με το δυναμικό του σχολείου. Δηλαδή, αν κατά μέσο όρο, μια σχολική μονάδα έχει 300 με 350 μαθητές, στο ολοήμερο φοιτούν περίπου 15.
Κατά την κα Κάλτσου, το μέτρο αυτό, όπως είχαν εκτιμήσει από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί, θα αποτύχει, κάτι που αποδεικνύεται και από την μέχρι στιγμής υποδοχή που έχει τύχει από τους γονείς.
«Η Υπουργός Παιδείας πίστευε ότι με την επέκταση του ολοήμερου θα έλυνε το δημογραφικό πρόβλημα, αν είναι δυνατόν. Αποδείχθηκε ότι οι γονείς γύρισαν την πλάτη και ακύρωσαν στην πράξη αυτή την επιλογή, αφού κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι εκείνη την ώρα».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του