Αλεξανδρούπολη – Λάρνακα πιο κοντά από το επόμενο καλοκαίρι

Επαφές Τσώνη στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus 2023

Επαφές με σημαντικούς παράγοντες του τουριστικού κλάδου και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου με στόχο να συνδεθεί αεροπορικώς με πτήση τσάρτερ το επόμενο καλοκαίρι η Αλεξανδρούπολη με την Λάρνακα ,είχε ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Τσώνης ο οποίος συμμετείχε στη 24ηΔιεθνή Έκθεση Τουρισμού “Travel Expo Cyprus 2023”.
Η συγκεκριμένη έκθεση χαρακτηρίζεται από τις πιο πετυχημένες εκθέσεις που οργανώνονται στην Κύπρο και προσελκύει πάνω από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Τσώνης «φέτος οι τουριστικοί πράκτορες της Κύπρου απευθύνθηκαν στους ξενοδόχους της Αλεξανδρούπολης δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να κλείσουν δωμάτια καθώς ήδη έχουν γίνει κρατήσεις για όλο το καλοκαίρι. Παρ όλα αυτά δεσμεύτηκαν και θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας για το επόμενο καλοκαίρι, ενώ γίνονται προσπάθειες να μπει και μια πτήση το Πάσχα η οποία θα δώσει έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό.»
Ο κ. Τσώνης ανέφερε πως το πρόβλημα των υποδομών στην Αλεξανδρούπολη είναι μεγάλο. «Αυτήν την στιγμή η Αλεξανδρούπολη με 2.500 κλίνες που διαθέτει, δυστυχώς είναι πολύ λίγες για να μπορέσει την καλοκαιρινή περίοδο να ανταποκριθεί σε όλη αυτήν την ζήτηση που δημιουργείται από τις συνεχείς επαφές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό» είπε και τόνισε πως «εάν θέλουμε τουριστική ανάπτυξη πρέπει να γίνουν και καινούργιες υποδομές και καινούργιες κλίνες στην περιοχή.»
Ο κ. Τσώνης εκτίμησε ότι φέτος θα είναι μια ικανοποιητική χρονιά για τον τουρισμό η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα περσινά νούμερα, ενώ επανέλαβε πως στόχος της περιφέρειας είναι «να πετύχουμε μια 12μηνη βιώσιμη τουριστική κίνηση η οποία θα συνοδεύεται και με ανάπτυξη των υποδομών, έτσι ώστε ο τουρίστας που θα επισκεφτεί την περιοχή να μείνει ικανοποιημένος και να έχουμε επανάληψη στην επισκεψιμότητα του.» Στην έκθεση συμμετείχε με δικό του περίπτερο και ο Δήμος.
ΕΡΤ Ορεστιαδας – Ολγα Ορφανίδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του