Αλεξανδρούπολη: Κερδίζει έδαφος το Airbnb    

Περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες έχουν μείνει στην περιοχή μας, βαθμολογώντας τη διαμονή τους με 4.8 στα 5 αστέρια  

Της Κικής Ηπειρώτου 

Περίπου 200 καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι διαθέσιμα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ μέχρι σήμερα έχουν μείνει σε Airbnb περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες, έχοντας βαθμολογήσει τις διαμονές τους με 4,8 στα 5 αστέρια. Τον Αύγουστο του 2019, τα διαθέσιμα καταλύματα αυτού του τύπου στην Αλεξανδρούπολης ήταν 130. Μετά την «επέλαση» του κορωνοϊού, τον Οκτώβριο του 2021 έφτασαν τα 106 και για την τρέχουσα περίοδο τα 187. Και στο βόρειο Έβρο υπάρχει αυτού του είδους η επιλογή για περίπου 30 περιπτώσεις καταλυμάτων. 
Οι τιμές και οι παροχές ποικίλουν και είναι σίγουρο πως ο κάθε επισκέπτης μπορεί να βρει έναν χώρο διαμονής που να εναρμονίζεται με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του, αλλά και με το πορτοφόλι του. Έτσι, στην Αλεξανδρούπολη, μπορεί να βρει κανείς από παραθαλάσσιες κατοικίες με κήπο και πισίνα, μέχρι και μοντέρνα, ανακαινισμένα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης. Οι τιμές ξεκινούν, ανάλογα με την περίοδο, από 30 ευρώ και ξεπερνούν τα 100. 

ΑΜΘ: Αυξημένη κατά 216% η ζήτηση για κρατήσεις σε Airbnb   

Η εταιρεία καταγραφής στοιχείων κρατήσεων στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo AirDNA, τονίζει ότι η Ελλάδα καταγράφει αύξηση της ζήτησης κατά 232% σε σχέση με το 2021. Ειδικότερα, για το καλοκαιρινό τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, η ζήτηση είναι υπερδιπλάσια από πέρυσι. Τη μεγαλύτερη αύξηση στην καλοκαιρινή ζήτηση σημειώνουν η Κρήτη (306%) και τα Δωδεκάνησα (302%). Ακολουθεί η Αθήνα με αύξηση 248%, οι Κυκλάδες με αύξηση 233% και το Ιόνιο με 230%. Πολύ καλές επιδόσεις εμφανίζουν επίσης η Θράκη (216%), οι Σποράδες (215%), τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (188%), η Ήπειρος (157%), η Θεσσαλία (153%), η Πελοπόννησος (135%), η Μακεδονία (132%) και η Κεντρική Ελλάδα (109%). Τέλος υπενθυμίζει η εταιρία ότι την περασμένη χρονιά, η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα κατάφερε να ανακτήσει το 94,4% των εσόδων του 2019. 

Καταγγελία από ξενοδόχους 

Στο μεταξύ, τον πόλεμο στις ψηφιακές πλατφόρμες τουριστικών κρατήσεων και κυρίως των βραχυχρόνιων μισθώσεων κήρυξαν οι έλληνες ξενοδόχοι. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) κατέθεσε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγελία «για αθέμιτες πρακτικές από πλευράς ψηφιακών πλατφορμών, που εκμεταλλεύονται καταχρηστικά τη δεσπόζουσα θέση τους στη διαδικτυακή αγορά κρατήσεων», κάνοντας παράλληλα λόγο για μεθόδους παραπλανητικής διαφήμισης που εφαρμόζουν ορισμένα διαδικτυακά πρακτορεία (Online Travel Agencies) κατά τις διαδικτυακές αναζητήσεις των χρηστών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, Αλέξανδρο Βασιλικό, «η καταγγελία έρχεται μετά από σειρά επαφών με εκπροσώπους του κλάδου της φιλοξενίας χωρών όπως η Γερμανία και η Γαλλία, οι οποίες έχουν αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις πρακτικές αυτές, αλλά και υπό το φως των καινούργιων δεδομένων που δημιουργεί ο νέος νόμος για τις ψηφιακές αγορές που τίθεται πλέον σε ισχύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο