room-to-grow-bnner

Αλεξανδρούπολη: Καλά νέα, σύντομα, περιμένουν οι αστυνομικοί για τη νέα τους στέγη

Για θετικούς οιωνούς και μεγάλη κινητικότητα κάνει λόγο ο πρόεδρος των Αστυνομικών, μετά και τις νέες ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη για την έκταση στην Παλαγία
Προβληματισμός των αστυνομικών για την απόφαση του Δήμου να αλλάξει κατεύθυνση η οδός Καραϊσκάκη

Της Κικής Ηπειρώτου

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών υπαλλήλων της Αλεξανδρούπολης, αφού φαίνεται πως, επιτέλους, «κάτι κινείται» για το μείζον θέμα της κατασκευής νέου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει ένα σύγχρονο και άνετο αστυνομικό μέγαρο.

Στο θετικό αυτό κλίμα συνηγορούν και οι ανακοινώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την Τρίτη, από τον Έβρο. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, ο Υπουργός τόνισε πως προχωρά η διαδικασία, σε συνεργασία και με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση σε ιδιόκτητο κτίριο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Παλαγίας.

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης, σημείωσε πως όντως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα για το θέμα, με το Υπουργείο να έχει πολύ υψηλά στην ατζέντα του το κτιριακό ζήτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης μας.
«Αυτή την περίοδο αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του ακινήτου στην Παλαγία από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μετά από αυτό, θα ακολουθήσει η διαδικασία για την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Πιστεύουμε πως ο πιο άμεσος και ρεαλιστικός τρόπος είναι μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Έτσι έγινε το κτίριο της Πυροσβεστικής, πριν κάποια χρόνια, έτσι γίνονται ακόμη κτίρια και υποδομές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις, όλοι έχουν ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο τοπικά, όσο και στο Υπουργείο. Οι οιωνοί είναι καλοί», τόνισε ο κ. Τουφάκης, επισημαίνοντας πως μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται όλο κα πιο δύσκολη στο υπάρχον κτίριο, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ειδικά λόγω της πανδημίας, υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών, αφού λόγω αποστάσεων και στενότητας χώρου, αναγκάζονται να περιμένουν για να εξυπηρετηθούν στο πεζοδρόμιο. Ωστόσο, όπως σημείωσε, μπορούν να αναζητήσουν άλλους τρόπους διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, ώστε να μην ταλαιπωρούνται στην ουρά.

Θετικές οι προσλήψεις 800 συνοριοφυλάκων, αλλά…

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων σχολιάζει ως πολύ θετική εξέλιξη τις ανακοινώσεις πρόσληψης 800 συνοριοφυλάκων στον Έβρο, που μαζί με τους 400 που έχουν ήδη προσληφθεί, δημιουργούν μία πολύ σημαντική δύναμη στα σύνορά μας. Παράλληλα, εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το μείζον  θέμα των αστυνομικών που υπηρετούν εδώ και 8 χρόνια στον Έβρο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ασπίδα».

«Υπάρχουν προφορικές δεσμεύσεις ότι όσοι αστυνομικοί είναι από τον Έβρο, περίπου 150, θα παραμείνουν και θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του νομού μας. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε και πώς θα γίνει αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία και ανησυχία, ειδικά σε μία περίοδο που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν συνάδελφο».

Επιφυλάξεις για την αντιδρόμηση της Καραϊσκάκη

Επιφυλάξεις και στάση αναμονής, προκειμένου να δοκιμαστεί στην πράξη η αλλαγή της φοράς της οδού Καραϊσκάκη, με κατεύθυνση τη Βασιλέως Αλεξάνδρου και όχι τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, τηρούν οι αστυνομικοί.

«Αν ο Δήμος αποφάσισε την αλλαγή αυτή, προφανώς το έκανε λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις των αρμόδιων ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα. Εμείς εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για το κατά πόσο θα κυλήσουν όλα ομαλά. Όπως είναι γνωστό, στον δρόμο αυτό σταθμεύουμε τα υπηρεσιακά μας οχήματα, τα οποία, άλλες φορές, πραγματοποιούν στάση για να μεταφέρουν κρατούμενους κλπ. Ελπίζουμε πως δεν θα δημιουργηθούν κωλύματα σε αυτή τη διαδικασία, εφόσον οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι σωστό και αναγκαίο. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Τουφάκης.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο