Αλεξανδρούπολη: Η περιπέτεια μίας γυναίκας μετά από 11 χρόνια κακοποίησης

Γιατί της πέρασαν χειροπέδες – Τι λέει ο δικηγόρος της

Δεν έχουν τέλος -δυστυχώς- τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, ενώ νέο συμβάν σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία γυναίκας στο MEGA, μετά από 11 χρόνια συνεχούς κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύζυγό της (ξυλοδαρμοί, βίαια ξεσπάσματα), μια γυναίκα από την Αλεξανδρούπολη αποφάσισε να τον εγκαταλείψει μαζί με τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών.
«Πήρε τηλέφωνο όταν χωρίσαμε και είπε ότι όπου και αν με βρει θα με σκοτώσει. Του έκανα μήνυση, φοβόμουν. Γυρνώντας από τη δουλειά, κοιτούσα πίσω μου μήπως εμφανιστεί και με σκοτώσει. Έλεγα στα παιδιά μου ‘σε περίπτωση που δε γυρίσω από τη δουλειά να ξέρετε ότι αυτός με σκότωσε’» είπε η γυναίκα, μιλώντας στο MEGA. Εναντίον του κατέθεσε μήνυση για ασφαλιστικά μέτρα, την ώρα που ακόμη αναμένει την απόφαση για την έκδοση του διαζυγίου. Ωστόσο, πριν από τρεις ημέρες, αστυνομικοί τής πέρασαν χειροπέδες μετά από μήνυση του συζύγου της ότι η ίδια δεν τηρεί τους όρους των μέτρων, καθώς δεν του επιτρέπει να βλέπει τα παιδιά του.
Όπως καταγγέλλει η ίδια: «Ότι αυτός μας χτύπησε και τα παιδιά μου τον φοβούνται, εγώ πρέπει να τα περάσω αυτά τα δεινά; Πριν από έναν χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, όταν γύρισα από τη δουλειά τον βλέπω μεθυσμένο. Είπα να χωρίσουμε. Ξεκίνησε να με βρίζει μπροστά στα παιδιά, πήρε μια ομπρέλα και την έσπασε στην πλάτη μου, τα παιδιά έκλαιγαν, ο γιος μου έλεγε ‘σταμάτα’. Πήγα έκανα μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα. Τα παιδιά τον φοβούνται, είπαν ότι δε θέλουν να τον βλέπουν». Η γυναίκα καταγγέλλει πως ο σύζυγός της είχε ανέκαθεν βίαιη συμπεριφορά. «Το 2017, την ημέρα των γενεθλίων μου, γύρισε μεθυσμένος. Με έριξε κάτω και με κλότσησε με το πόδι στο κεφάλι μπροστά στο παιδί μου».

«Είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία»
«Η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων αφορά τη διατροφή, δεν έχει ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει», είπε, από τη μεριά της, η δικηγόρος του θύματος, Κωνσταντίνα Καϊταλίδου. «Από την στιγμή που υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που καθορίζει την επικοινωνία του πατέρα με τα ανήλικα τέκνα… το ζήτησε προφανώς ο πατέρας να συλληφθεί η μητέρα» συνέχισε. Όπως λέει η δικηγόρος, ο άνδρας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. «Μπορούσε η αστυνομία, επειδή η μητέρα εργαζόταν σε γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ, θα μπορούσε να λήξει το ωράριό της και μετά διακριτικά και όχι μπροστά σε πελάτες και σε συναδέλφους, δηλαδή να εξευτελιστεί» ανέφερε και κατέληξε: «Η μητέρα κατηγορείται ότι αρνείται να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση ενώ αυτό δεν ισχύει, δεν επηρεάζει τα παιδιά αρνητικά στο να μη δουν τον πατέρα τους».
parapolitika.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του