Αλεξανδρούπολη: Έρχονται οι καινοτόμοι σταθμοί ανακύκλωσης που λειτουργούν και ως ταϊστρες 

Το Pugedon στοχεύει στην αφύπνιση της συνείδησης των πολιτών σε ότι αφορά στην οικολογία – ανακύκλωση και στη φιλοζωία. Πώς λειτουργούν οι συσκευές που θα τοποθετηθούν σε 5 σημεία

Της Κικής Ηπειρώτου

Καινοτόμοι σταθμοί ανακύκλωσης που θα λειτουργούν παράλληλα και ως ταΐστρες για τους τετράποδους φίλους μας έχουν τοποθετηθεί και αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα σε 5 σημεία της Αλεξανδρούπολης. Ο λόγος για το καινοτόμο σύστημα «Pugedon» που αποτελεί τμήμα του αστικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ως δικαιούχος του προγράμματος για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν οι σταθμοί είναι:

  • Κάτω από τον Φλοίσβο
  • Στο Πάρκο Ακαδημίας
  • Μπροστά στο Δημαρχείο
  • Στην είσοδο του πάρκο προσκόπων
  • Στο πάρκο Αργώ, απέναντι από τη Μεραρχία

Οι στόχοι και ο τρόπος λειτουργίας του Pugedon

Το Pugedon είναι ένα καινοτόμο προϊόν με διττό σκοπό καθώς στοχεύει στην αφύπνιση της συνείδησης των πολιτών σε ότι αφορά στην οικολογία – ανακύκλωση και στη φιλοζωία.

Πρόκειται για μια συσκευή-σταθμό, η οποία ακολουθεί την λογική της ανταποδοτικής ανακύκλωσης καθώς συνδυάζει την συλλογή ανακυκλώσιμων φιαλών με την σίτιση των αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων.

Ο καλαίσθητος σχεδιασμός του είναι κατάλληλος για την τοποθέτησή του σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο.

Το Pugedon αποτελείται από έναν θάλαμο, όπου εσωτερικά εκτός από τον μηχανισμό λειτουργίας, υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποθήκευση ζωοτροφής και την υποδοχή υπολειμμάτων νερού των προς ανακύκλωση φιαλών.

Στο επάνω μέρος της εξωτερικής επιφάνειας υπάρχουν δύο οπές, η μία για την ρίψη των ανακυκλώσιμων φιαλών (πλαστικά μπουκάλια νερού-αναψυκτικού, κουτάκια αλουμινίου και χαρτιού αναψυκτικών-χυμών) και η άλλη για την ρίψη υπολείμματος νερού.

Στο κάτω μέρος είναι τοποθετημένες δύο ειδικές λεκάνες ζωοτροφής και νερού, οι οποίες είναι ανοιχτές για την εύκολη πρόσβαση των ζώων.

Η πόρτα που υπάρχει στο πίσω μέρος του Pugedon, εξυπηρετεί στην εκκένωση του χώρου των ανακυκλώσιμων υλικών και στην συμπλήρωση ζωοτροφής.

Το Pugedon είναι ένας αυτόνομος σταθμός. Λειτουργεί με συσσωρευτή, ο οποίος τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πάνελ που είναι τοποθετημένο στην οροφή του θαλάμου.

Με κάθε ρίψη της ανακυκλώσιμης φιάλης στην ειδική οπή, αποδεσμεύεται αυτόματα ποσότητα ζωοτροφής, η οποία συγκεντρώνεται στην ειδική λεκάνη ζωοτροφής στο κάτω μέρος του Pugedon.

Στην δεύτερη οπή γίνεται η ρίψη του υπόλοιπου νερού της φιάλης, το οποίο συγκεντρώνεται στην ειδική λεκάνη νερού στο κάτω μέρος του Pugedon.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο