Αλεξανδρούπολη: Διάσωση γατούλη που έπεσε στη θάλασσα

Από το πλήρωμα του πλοίου της Zante Ferries 

Όταν υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι, ο κόσμος γίνεται πιο όμορφος! Μια συγκινητική διάσωση γατούλη που έπεσε στη θάλασσα από το πλήρωμα της Zante Ferries που εκτελούσε το χθεσινό πρωινό δρομολόγιο από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη!

Γράφει η Νάγια Φωτάκη στο Facebook:

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλου του πληρώματος της Zante Ferries, για τη διάσωση ενός μικρού γατούλη που είχε εγκλωβιστεί σε όχημα από τη Σαμοθράκη! Το ζωάκι τρομαγμένο πήδηξε στη θάλασσα, όταν άνοιξαν οι πόρτες του πλοίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Εγκαίρως έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα που έτρεξαν και τελικά κατάφεραν να το ανασύρουν ευτυχώς ζωντανό από το νερό. Παρόντες από το πλήρωμα και οι δικοί μας άνθρωποι, ο Λευτερης Σταυρου και ο κ. Αντρέας, γνωστοί για τον ενεργό τους ρόλο στη φροντίδα, μεταφορά και σίτιση αδέσποτων ζώων από τη Σαμοθράκη και όχι μόνο. Ο Λευτέρης τον τύλιξε με μία πετσετούλα και ο κ. Αντρέας τον έσφιξε στην αγκαλιά του! Ήταν πλέον ασφαλής! Ο γατούλης που τον ονομάσαμε Κουστώ τελικά ήταν γνωστός. Μια αδέσποτη ψυχούλα που ο κ. Αντρέας καθημερινά ταΐζει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Όταν τελείωσε αισίως η περιπέτειά του, κούρνιασε τρομαγμένος επάνω στο σωτήρα του και του διηγήθηκε με παράπονο τα όσα του είχαν συμβεί! Μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο της κ. Xanthoula Zaxopoulou από την εθελόντρια Adriana Zaili μαζί με άλλες γατούλες από τη Σαμοθράκη που ταξίδεψαν για στείρωση και θεραπείες.

Ο Κουστώ ειναι περίπου 6 μηνών, απόλυτα υγιής, έχει στειρωθεί και βρίσκεται σε φιλοξενία. Ψάχνουμε υπεύθυνη υιοθεσία και θα δοθεί με όλα τα νόμιμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την εθελοντική ομάδα Σαμοθράκης στο πλήρωμα της Zante Ferries, που δεν προσπέρασαν και φέρθηκαν με ανθρωπιά και τρυφερότητα σε ένα πλάσμα που κινδύνευε!! Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε τον Λευτέρη και τον κ. Αντρέα για όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν, με ευαισθησία και αληθινή αγάπη για αυτές τις ψυχούλες!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του