efhmerida1

Αλεξανδρούπολη: Απαλλάχθηκε, σε πρώτη φάση, η βρεφονηπιοκόμος που απομόνωνε νήπια σε αποθήκη

Η υπόθεση είναι στην κρίση του Δημάρχου, ενώ ακολουθεί η δικαστική οδός, μετά από μηνύσεις γονέων

Στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπεται η υπόθεση της μίας από τις δύο βρεφονηπιοκόμους που κατηγορείται ότι κλείδωνε παιδιά προσχολικής ηλικίας σε αποθήκη παιδικού σταθμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, «για να ηρεμήσουν» όπως υποστηρίζει η ίδια.
Το πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο ΑΜΘ, το οποίο αποτελείται από δύο δικαστικούς και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους, γνωμοδότησε, κατά πλειοψηφία, με ψήφους των υπαλλήλων, να μην τεθεί σε δυνητική αργία η βρεφονηπιοκόμος και συνάδελφός τους, λόγω αμφιβολιών, εκτιμώντας πως δεν αποδεικνύεται ασφαλώς η τέλεση του αδικήματος που της αποδίδεται από τους γονείς συνολικά επτά νηπίων. Η ίδια η βρεφονηπιοκόμος αρνήθηκε τις κατηγορίες.
Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο ΑΜΘ στο οποίο προσέφυγε η βρεφονηπιοκόμος δεν αποφασίζει, αλλά γνωμοδοτεί. Στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα εκδώσει την τελική του κρίση για την παραμονή ή μη της εκπαιδευτικού στη θέση της στον δημοτικό παιδικό σταθμό.

Ζαμπούκης: Πολλές οι καταγγελίες
«Οι καταγγελίες είναι από πάρα πολλούς γονείς για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό», είπε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση για την υπόθεση.
Μιλώντας στο mega, ο Δήμαρχος σημείωσε πως μετά αυτή την εξέλιξη αρκετοί γονείς είναι οργισμένοι. Όπως τόνισε, ο δικαστής και ο εισαγγελέας αποδέχθηκαν την απόφαση, που έλαβε ο κ. Ζαμπούκης, θέτοντας σε αργία τη βρεφονηπιοκόμο, ωστόσο οι 3 δημοτικοί υπάλληλοι γνωμοδότησαν περί του αντιθέτου.
Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για μεθόδους μη παραδεκτές, που γίνονταν κατ’ εξακολούθηση και ήταν άκρως επικίνδυνες για τα νήπια. Όπως υπογράμμισε, τις επόμενες μέρες θα εκδώσει την τελική του απόφαση για το εάν θα πρέπει να παραμείνει ή όχι στη θέση της η εν λόγω υπάλληλος, ενώ θα ακολουθήσει και η δικαστική οδός μετά από τις μηνύσεις γονέων.

Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από την καταγγελία που έκανε ο γονέας ενός παιδιού. Μετά την πρώτη καταγγελία τα στόματα άνοιξαν και οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους με τα όσα εξοργιστικά -όπως αποκαλύφθηκε- ότι συνέβαιναν στο νηπιαγωγείο.
Η καταγγελία έγινε από έναν πατέρα όταν κατάλαβε ότι η συμπεριφορά του παιδιού του έχει αλλάξει. Το παιδί αποκάλυψε τι κάνει η δασκάλα στο σχολείο.
Όπως ανέφερε η μητέρα της τρίχρονης, το παιδί κρατούσε την κούκλα της και είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Τότε, ο πατέρας ξαφνιασμένος ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου, με τη μικρή να απαντάει ότι «έτσι μας κάνει η κυρία…».
Οι γονείς του παιδιού πήγαν στον παιδικό σταθμό και ρώτησαν τη δασκάλα αν ισχύει κάτι τέτοιο, η οποία προς μεγάλη τους έκπληξη το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στο αποθηκάκι για να «ηρεμήσουν».
Η τιμωρία με το «δωμάτιο της αποσυμπίεσης» φαίνεται πως είχε επιβληθεί και σε άλλους παιδικούς σταθμούς από την ίδια δασκάλα, όπως ανέφερε γονέας παιδιού που είναι σήμερα 8 ετών, όμως δεν έχει ξεπεράσει ακόμη και σήμερα το φόβο του για το σκοτάδι.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr