Αλεξανδρούπολη: Αντιδρούν και οι γονείς στο νέο ν/σ για την Παιδεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στον Φάρο

Σε δράση διαμαρτυρίας καλεί η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία, αύριο 28/7, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Με σύνθημα «Να μην ψηφιστεί το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία», η Ένωση Γονέων  καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, των Σωματείων Εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ Αλεξανδρούπολης και Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, καθώς των υπόλοιπων σωματείων, σε κινητοποίηση που θα ξεκινήσει στις 8.30 μμ από το Φάρο.

Στο κάλεσμά της, αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων, φέρνει για ψήφιση στην Βουλή κατακαλόκαιρο, με κλειστά τα σχολεία, νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, ευελπιστώντας πως έτσι θα αποφύγει τις αντιδράσεις.

Κεντρικός άξονας του νομοσχεδίου είναι η λεγόμενη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, με ρυθμίσεις που «ξεφορτώνουν» από την πλάτη του κράτους το βάρος της χρηματοδότησης, μέσω της αξιοποίησης των υποδομών του σχολείου (ακόμα και εντός σχολικού ωραρίου) για εξασφάλιση πόρων αλλά και της διευκόλυνσης δωρεών και χορηγιών, για τις οποίες μάλιστα αναθέτει ρόλο και στους Συλλόγους Γονέων!!!

Επιδιώκεται η κατηγοριοποίηση των σχολείων σε «καλά» και «κακά», καθιερώνεται το «πολλαπλό βιβλίο» που διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, η μόρφωση προσφέρεται μέσω «δεξιοτήτων» οδηγώντας στην αποσπασματικότητα, αποδυναμώνεται ο ρόλος των Συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων και ενδυναμώνεται η θέση του διευθυντή – μάνατζερ.

Μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών, στοχεύει στην φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και στην εξασφάλιση της εφαρμογής όλων των παραπάνω αντιδραστικών αλλαγών, ακόμα και με «συνέπειες» όπως «μη μισθολογική εξέλιξη και παρακράτηση μισθού για περίοδο έως και ενός μηνός».

Το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη καταδικαστεί από το σύνολο της σχολικής κοινότητας, τόσο με κινητοποιήσεις όσο και με αποφάσεις Συλλογικών Οργάνων.

Ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Αλεξανδρούπολης, το απορρίπτουμε στο σύνολό του, απαιτούμε να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί!».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο