Αλεξανδρούπολη: Αντιδράσεις εμπορικού κόσμου για τα νέα μέτρα

Κασαπίδης: Το λιανεμπόριο και πάλι στο στόχαστρο.

Την αντίδραση των εκπροσώπων του κλάδου του λιανεμπορίου προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων μέτρων ειδικά για ανεμβολίαστους από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας υποχρεούνται να έχουν πραγματοποιήσει Rapid ή μοριακό τεστ πριν εισέλθουν σε καταστήματα λιανεμπορίου με εξαίρεση τα μαγαζιά όπου πωλούνται τρόφιμα αλλά τα φαρμακεία.

Οι νέες παρεμβάσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στο λιανεμπόριο, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος παράλληλα άμεσα μέτρα στήριξης για τον κλάδο.

Επιπρόσθετα, για είσοδο του κλάδου σε “αχαρτογράφητα νερά” κάνει λόγο σε δήλωση του ο πρόεδρος ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Στο δικό του σχόλιο, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης αναφέρει:

“Το συναίσθημα που διατρέχει αυτή τη στιγμή το σύνολο των εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων σήμερα, είναι θυμός.

Θυμός, διότι μας χρησιμοποιούν, ως μοχλό πίεσης προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, καλύπτοντας έτσι τη δίκη τους ανικανότητα, με καταστροφικές συνέπειες όμως, για το σύνολο των καταστημάτων.

Η απαίτηση να ελέγχονται από τους εργαζόμενους ή τους ιδιοκτήτες στα καταστήματα, οι καταναλωτές, είναι ανέφικτη και δυστυχώς θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην κατανάλωση καθώς και την επισκεψιμότητα.

Τα μέτρα που περιμένουμε είναι η στήριξη και η ενίσχυση των επαγγελματιών και όχι η καταρράκωση τους. Ζητάμε την άμεση απόσυρση των μέτρων τώρα”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο