Αλεξανδρούπολη: Αυτοσχέδιες χωματερές-εστίες μόλυνσης εν μέσω πανδημίας

Ακόμη μία αυτοσχέδια χωματερή καθάρισαν τα συνεργεία του δήμου Αλεξανδρούπολης, που δίνουν καθημερινά μάχη με απαράδεκτες και ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων, που εν μέσω πανδημίας παρατάνε κάθε λογής σκουπίδια, κυριολεκτικά όπου βρουν.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, “η ανεξέλεγκτη και αλόγιστη ρίψη απορριμμάτων και άχρηστων αντικειμένων αποτελεί εστία μόλυνσης πόσω μάλλον τώρα που η πανδημία του κορωνο’ι’ού εξελλίσσεται με απροσδιόριστους ρυθμούς και όλοι εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε άμεσα στις τρέχουσες ανάγκες λόγω των νέων δεδομένων που απορρέουν από την υγειονομική κρίση”

Η υπηρεσία καθαριότητας, για μια ακόμη φορά, προέβη σε καθαρισμό μεγάλης έκτασης καλυμμένης με σκουπίδια και απορρίμματα, μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δε συνάδει με τις έννοιες της ατομικής και της κοινωνικής ευθύνης.

Καλούμε τους συνδημότες μας να συνδράμουν στο έργο του Δήμου μας. Υπεύθυνα και με συλλογική συνείδηση ακολουθούμε τις βασικές αρχές καθαριότητας και δημόσιας υγιεινής.

🔶️Δεν αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους
🔶️Απορρίπτουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους
🔶️Δε βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα στα πεζοδρόμια χωρίς να έχει προηγηθεί επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία για την περισυλλογή τους
🔶️Δεν αφήνουμε μπάζα και οικοδομικά υλικά σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Η καθαριότητα και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι υπόθεση όλων μας!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο