Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Αυξήσεις έως 35%, “φαρμάκι” οι μετακινήσεις σε νησιά

Μόνο σε φωτογραφίες θα δουν πολλοί φέτος τους νησιωτικούς προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα. Το ράλι των τιμών των καυσίμων έχει συμπαρασύρει τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα η μετάβαση με πλοίο στα νησιά – αν συμπεριλαμβάνει και αυτοκίνητο – να απαιτεί σχεδόν έναν βασικό μισθό για μια μέση, τετραμελή οικογένεια.

Για Μύκονο από 40 ευρώ το εισιτήριο πέρυσι, έφτασε στα 48,50 ευρώ φέτος, με το αυτοκίνητο από 75 ευρώ να κοστίζει 111,50 ευρώ.

Οικονομικότερη από τις Κυκλάδες είναι η Σύρος με το εισιτήριο φέτος να κοστίζει 42,50 ευρώ από 35 ευρώ που είχε πέρυσι, ενώ η τιμή του αυτοκινήτου είναι στα 95,50 ευρώ από 75 που είχε πέρυσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Έτσι, για τους παραπάνω προορισμούς μια τετραμελής οικογένεια μαζί με το αυτοκίνητο, χωρίς επιστροφή θα χρειαστεί:

  • Για την Πάρο από 222 ευρώ πέρυσι, 294,50 ευρώ φέτος.
  • Για τη Μύκονο από 235 ευρώ πέρυσι, 305,5 ευρώ φέτος.
  • Για τη Σύρο από 215 ευρώ πέρυσι, 265,50 ευρώ φέτος.

Ακόμη πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για όσους επιλέξουν μακρινότερους προορισμούς, όπως για παράδειγμα την Κρήτη. Μια τετράκλινη καμπίνα για μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει κοστίζει φέτος 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

Έρχονται και νέες αυξήσεις από 1η Ιουλίου

Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμβουλεύουν όσους θα τολμήσουν φέτος διακοπές στα νησιά να κλείσουν άμεσα τα εισιτήρια τους, καθώς από 1η Ιουλίου έρχεται επιπλέον 5% με 10% αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εκτοξεύοντας στο 35% τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

avgi.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο