Ακρίβεια: Αύξηση 17,2% στις τιμές των παγωτών

…παρά το γεγονός ότι το αγελαδινό γάλα πωλείται φθηνότερα από τους κτηνοτρόφους!

Συνεχίζονται οι αυξήσεις τιμών σε μεγάλο αριθμό προϊόντων, κυρίως εποχικής κατανάλωσης με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τα παγωτά. Ωστόσο, για μειώσεις τιμών σε περιορισμένους κωδικούς στα ράφια των σούπερ μάρκετ κάνουν λόγο εκπρόσωποι του κλάδου.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IRI, το 2022 οι τιμές των παγωτών στα σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν κατά 17,2% σε σχέση με το 2021, ωστόσο οι πωλήσεις σε όγκο δεν επηρεάστηκαν, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 7,3%, γεγονός που αποδίδεται στην καλή πορεία που κατέγραψε ο τουρισμός. Μάλιστα, τον Απρίλιο οι τιμές των  παγωτών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, «έτρεξαν» με ρυθμό 11% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2022, παρά το γεγονός ότι το αγελαδινό γάλα πωλείται φθηνότερα από τους κτηνοτρόφους. Σύμφωνα με την  ΕΡΤ, ανατιμήσεις όμως, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, καταγράφονται και στα τυροκομικά προϊόντα, στα φρέσκα λαχανικά και στα οινοπνευματώδη ποτά.
Μειωμένες τιμές σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, που το προηγούμενο διάστημα είχαν καταγράψει μεγάλες αυξήσεις, παρατηρούν στελέχη των σούπερ μάρκετ.
«Κάποια προϊόντα, στα οποία οι τιμές είχαν ανέβει πάρα πολύ μετά το ουκρανικό, όπως τα χαρτικά, τα σπορέλαια ή τα προϊόντα από αγελαδινό γάλα, έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζουν μια αποκλιμάκωση. Κι αυτό θα συνεχιστεί» αναφέρει ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος METRO ΑΕΒΕ.
Η μείωση του ρυθμού αύξησης των τιμών αποτυπώνεται και στον πληθωρισμό των τροφίμων, ο οποίος τον Απρίλιο υποχώρησε στο 11,4% από 14,3% τον Μάρτιο.
newmoney.gr

1 Σχόλιο

  • Φρόσω Παπαλάμπρου
    Posted 28 Μαΐου 2023 20:52 0Likes

    Ας ελπίσουμε ότι ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, πρόεδρος της METRO, θα επαληθευτεί και οι τιμές των προϊόντων στο σούπερ μάρκετ θα αρχίσουν να εξομαλύνονται

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του