Αίτημα Βίτσα για άμεση συζήτηση σε ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο για το ακτοπλοϊκό μέλλον της Σαμοθράκης                                                                     

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Βίτσας και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού του, ζητούν την «άμεση συζήτηση σε ανοιχτή Συνεδρίαση (Όλοι οι Δήμοι της χώρας έχουν ήδη επιστρέψει στις δια ζώσης Συνεδριάσεις, εκτός τον δικό μας Δήμο) ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε φορείς και κατοίκους, με αποκλειστικό θέμα την θαλάσσια συγκοινωνία της Σαμοθράκης στο προσεχές μέλλον.

Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η πληροφορία πρόσφατου δημοσιεύματος ότι επίκειται από το επόμενο καλοκαίρι να εκτελεί συγκοινωνία την θερινή περίοδο πλοίο των 75 περίπου μέτρων. Θεωρούμε υποβάθμιση και οπισθοδρόμηση που θίγει τα συμφέροντα των κατοίκων να εκτελεί το ζωτικό δρομολόγιο προς και από Αλεξανδρούπολη ένα πλοίο μικρότερο των 110 περίπου μέτρων.

Η εμπειρία των δύο τελευταίων ετών είναι τόσο θετική από την ικανοποίηση των αναγκών του νησιού μας που μας οδηγεί συχνά να κάνουμε λόγο για “Ακτοπλοϊκή Άνοιξη”. Το γεγονός είναι σοβαρό και ασφαλώς ανεξάρτητο από την επωνυμία της εταιρείας που εκτελεί ή θα εκτελεί το δρομολόγιο. Πιστεύουμε ότι με μια ομόφωνη απόφαση οφείλουμε να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η συνεδρίαση πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο Τρίτη 24 ή Τετάρτη 25 Μαϊου ώστε να προλάβουμε ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις».

Γ.Π.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο