Αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έβρου για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό. Τα μηνύματα των στελεχών του κόμματος, τα προφίλ των υποψηφίων βουλευτών/τριών

 

Του Γιώργου Πανταζίδη 

Την αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές της 21 Μαΐου και θα πρωτοστατήσει στην πολιτική αλλαγή στον τόπο, εξέφρασαν τα στελέχη του κόμματος και οι υποψήφιοι βουλευτές του κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ψηφοδελτίου του στον ΄Έβρο, το βράδυ της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη.

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Εβρου όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά τους έξι υποψηφίους/ες του στο νομό να τους απευθύνουν μήνυμα – κάλεσμα συστράτεσης στον αγώνα προς την κάλπη τρων εθνικών εκλογών.

«Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία για εμάς , αφού ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε από το Σάββατο, είναι να μην λείψει κανείς από τον κοινό αγώνα Καλώ τον καθένα από εσάς ξεχωριστά να μεταφέρετε το μήνυμα νίκης, να γίνετε κοινωνοί του προγράμματος και του ψηφοδελτίου μας, ένα ψηφοδέλτιο κόσμημα για τον τόπο μας που αποτελείται από τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες που γνωρίζουν όσο λίγοι τα προβλήματα και τα ζητήματα του τόπου τους» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο συντονιστής της Νομαρχιακής επιτροπής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιώργος Λιανίδης.

«Αισιοδοξούμε» συνέχισε,  «ότι στις 21 Μάη θα είμαστε πρώτο κομμα και σε επίπεδο νομού και ο Έβρος θα είναι μπροστάρης στην πολιτική αλλαγή προκειμένου να δοθεί λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο που υπάρχει εδώ και 4 χρόνια στη χώρα με την παρουσία της πλέον ανίκανης κυβέρνησης μεταπολιτευτικά που γνώρισε η χώρα. Μοναδική διέξοδος, να υπάρξει πολιτική αλλαγή στις 21 Μαίου με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και μπορεί να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή, με δικαιοσύνη παντού…», ανέφερε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ, Δημήτρης Καρβούνης. «Να φέρει την Δικαιοσύνη παντού στην οικονομία, στο κράτος, στην κοινωνία. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών ρύθμιση χρεών, ισχυρό αποτελεσματικό κράτος. Το μήνυμα νίκης θα το μεταφέρουνε όλοι/ς σε όλο το νομό, σε όλη την ΑΜΘ και τη χώρα. Με μπροστάρηδες τους βουλευτές, θα δώσουμε συλλογικά με αυτοπεποίθηση και αυταπάρνηση τον εκλογικό αγώνα και σας θέλουμε κοντά μας» σημείωσε.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο είναι οι: Σμαρώ Βαλαβανίδου, Νατάσα Γκαρά, Σπύρος Δέδογλου, Μενέλαος Μαλτέζος, Κατερίνα Μπέρδου, Βασίλης Τσολακίδης 

ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ 6 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 Σμαρώ Βαλαβανίδου

Η Σμαρώ Βαλαβανίδου είναι 38 ετών,  γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ορεστιάδα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Νεότερης Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του ίδιου Τμήματος. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών και Υποψήφια Διδάκτορας στο ίδιο Τμήμα. Από το 2019 εργάζεται στην Υπηρεσία Ασύλου στο Κ.Υ.Τ. Φυλακίου Ορεστιάδας ως χειρίστρια υποθέσεων Ασύλου, σημείο επαφής ποιότητας & εκπαιδεύτρια της Υπηρεσίας. Συμμετείχε ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στις Δημοτικές εκλογές του 2019, με την παράταξη «Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης». Μέλος του Συντονιστικού Αλεξανδρούπολης (ΟΜ2). 

 

Γκαρά Αναστασία (Νατάσα)

Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1984, όπου και κατοικεί. Δημοσιογράφος, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού Παντείου Παν/μίου, με Μεταπτυχιακό Τίτλο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Εκλέγεται Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015. Διετέλεσε Α’ Γραμματέας της Βουλής, ενώ το 2019 αναλαμβάνει Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνεχή κοινωνική, πολιτική δράση και κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανάδειξη ζητημάτων του Έβρου και της κοινωνίας.

 

Δέδογλου Σπύρος

Είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας.  Είναι διαχειριστής του site www.faros-24.gr, επίσης επιμελείται, παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή “ΦΑΡΟπολιτικά”. Είναι πρόεδρος της “ΘΕΟΓΕΝΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ” η οποία πρωτοστάτησε στην καλλιέργεια Bιομηχανικής Κάνναβης και παρήγαγε το πρώτο λάδι στην Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 είχε την ευθύνη του Συντονισμού του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έβρου. Υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυχερού και Δημοτικός Σύμβουλος του “Καλλικρατικού” Δήμου Σουφλίου. Έχει πρωτοστατήσει σε κινήματα πολιτών, ενώ από τα νεανικά τουχρόνια ασχολήθηκε με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ως αθλητής και μετέπειτα ως παράγοντας 

 

Μαλτέζος Μενέλαος

Είναι οικονομολόγος, ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση από τα μαθητικά του χρόνια, στο χώρο της Αριστεράς. Έχει διατελέσει ο μακροβιότερος πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Θράκη με πέντε συνεχείς θητείες. Το 2019 ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση αναλαμβάνοντας να συγκροτήσει ως επικεφαλής την παράταξη των «Προοδευτικών Οικονομολόγων» για τις  εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου όπου τριπλασιάστηκαν οι προοδευτικές δυνάμεις. Η προσπάθεια χαρακτηρίζεται ως το πρώτο επιτυχημένο εγχείρημα διεύρυνσης. Έχει διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μ.Θ. με την παράταξη που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Κοσμαδάκη και έχει δύο παιδιά.

  

Μπέρδου Κατερίνα

Γεννήθηκε το 1983, ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, με καταγωγή από Σαμοθράκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή (ΔΠΘ) και απέκτησε μεταπτυχιακό στο Εμπορικό Δίκαιο (CardiffUniversity). Διατηρεί δικηγορικό γραφείο (2009) και είναι νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών. Το 2015 συμμετείχε στις εκλογές ως υπ. Βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πρώτη σε σταυρούς προτίμησης Υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ από όπου το 2012 αποχώρησε μαζί με στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας. Πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου για δύο θητείες (2015-2021) και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου σκέψης και προβληματισμού “ΣΥΝ- ΟΛΟ”. Παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό και μητέρα δύο παιδιών.

 

Τσολακίδης Βασίλης

Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Ορεστιάδας. Μετακόμισε στην Γερμανία για σπουδές όπου ζούσαν ως μετανάστες οι γονείς του. Είναι (Βιο) Αρχιτέκτονας του Πανεπιστήμιου Kassel. Ίδρυσε τις βιομηχανίες ΘΡΑΚΩΝ YTONG POROBETON στην Ορεστιάδα, δραστηριοποιείται στον χώρο των καινοτόμων οικολογικών δομικών τεχνολογιών, εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ. Συνιδρυτής και Πρόεδρος Οικολογικού Ινστιτούτου Ελλάδας 1991-2006 & Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας 2015-2019. Μέλος Γραμματείας Τμήματος Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο.Εργάζεται ως Σύμβουλος στρατηγικού  σχεδιασμού για το περιβάλλον-ενέργεια- κλίμα. Είναι παντρεμένος με την Rita Scholzen και πατέρας δύο παιδιών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του