Αγωνία στον Έβρο: Δεκάδες επαγγελματίες εκτός μέτρων στήριξης  

Την αγωνία και την αντίδραση δεκάδων επαγγελματιών που έχουν μείνει εκτός Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, άρα και μέτρων στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση μεταφέρει με επιστολή της προς τους βουλευτές του Έβρου η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ.

«Δεχόμαστε καθημερινά έντονες διαμαρτυρίες από δεκάδες επαγγελματίες που δεν έχουν ενταχθεί στους ΚΑΔ που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά ουσιαστικά είναι ανοικτοί και ταυτόχρονα κλειστοί (μηδενικός κύκλος εργασιών ή μείωση της τάξεως 50% έως 90%).

Το αίτημά μας είναι η ένταξη όλων των κλάδων (ΚΑΔ) στις ευεργετικές διατάξεις που θεσπίσθηκαν ή θα θεσπισθούν με ΠΝΠ, ώστε να παραμείνουν “ζωντανές” και κυρίαρχα να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας».

Σταϊκούρας: Διεύρυνση κατά 100 των ΚΑΔ

Τη διεύρυνση κατά 100 των ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό, με απόφαση που υπογράφεται εντός της εβδομάδας, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε την Τρίτη στον ΑΝΤ1, με αυτόν τον τρόπο, τα μέτρα στήριξης θα καλύπτουν πλέον 1,8 εκατ. αντί για 1,4 εκατ επιχειρήσεις, πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες.

“Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα δεδομένα Μαρτίου. Ξέρουμε ότι πλέον τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Σας λέω από τώρα ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ διαφορετική. Θα είναι πιο δύσκολη. Γιατί προφανώς το μήνα Μάρτιο ένα κομμάτι επιχειρήσεων λειτουργούσε ικανοποιητικά τις πρώτες 15 μέρες και απογοητευτικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο”, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο