Αγωνία Δημάρχου Διδυμοτείχου: Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Δήμος

Μετά την καταψήφιση της τροποποίησης του προϋπολογισμού, ο Δήμος αναγκάζεται να αναστείλει προγραμματισμένες δράσεις αλλά και να μην είναι συνεπής σε εργοδοτικές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, αναφέρει η ανακοίνωση του Δημάρχου

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Δήμος Διδυμοτείχου μετά την κατά πλειοψηφία καταψήφιση της 4ης τροποποίησης του προϋπολογισμού στη συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, λόγω αυτής της εξέλιξης, ο Δήμος Διδυμοτείχου αναγκάζεται να αναστείλει προγραμματισμένες δράσεις και προμήθειες προς τους συνδημότες μας, αλλά και να μην είναι συνεπής σε εργοδοτικές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα, λόγω της έλλειψης προϋπολογιστικών πόρων, δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση προγραμματισμένων προμηθειών, όπως προμήθεια ασφαλτομίγματος για τη συντήρηση των οδικών δικτύων, προμήθειας χρωμάτων για τα δημοτικά κτήρια, ηλεκτρολογικού υλικού και αστικού εξοπλισμού. Επιπροσθέτως, δεν είναι πλέον δυνατή η κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου και συγκεκριμένα την αποκομιδή απορριμμάτων μετά την καταψήφιση της πρότασης για δίμηνη πρόσληψη 5 ατόμων, κατόπιν αιτήματος της αρμόδιας υπηρεσίας.
Επιπλέον, η μη ενίσχυση του κωδικού μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών θα έχει αντίκτυπο στην μη πληρωμή υποχρεώσεων του Δήμου για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ στις σχολικές μονάδες, δηλαδή  τις σχολικές καθαρίστριες, για τις οποίες δεν θα καταβληθούν δεδουλευμένα καθότι ο συγκεκριμένος κωδικός υπολείπεται των προβλεπόμενων αναγκών.
Παράλληλα, ο Δήμος Διδυμοτείχου δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, για την πρόσληψη συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 55 ετών, με συμμετοχή του Δήμου στο κόστος εργοδοσίας. Αυτό το πρόγραμμα συμβάλει στην ανακούφιση της ανεργίας και έχει δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να εργαστούν ώστε να συμπληρώσουν απαιτούμενα ένσημα αλλά και να βοηθήσουν σημαντικά στην διεκπεραίωση εργασιών του Δήμου.
“Θέλουμε να τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή δεν αντανακλά την προτεραιότητα και την προσήλωσή μας στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες μας, ωστόσο αποτελεί πραγματικότητα και ως εκ τούτου οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας” υπογραμμίζει ο κ. Χατζηγιάννογλου.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του