Αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Καλά τα νέα για το ιικό φορτίο στα λύματα των περιοχών της Ελλάδας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ., όχι όμως και για την Θράκη, αφού στα περισσότερα μέρη παρατηρήθηκε πτώση, με εξαίρεση την Ξάνθη που σημείωσε αύξηση κατά 101%. και την Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, την εβδομάδα 17 έως 23 Οκτωβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 10 έως 16 Οκτωβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα σε τρείς από τις έντεκα (3/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις έντεκα περιοχές (3/11) και σταθεροποίηση σε πέντε από τις έντεκα (5/11) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (+101%) και στην Αλεξανδρούπολη (+48%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στην Αττική (+27%). Οριακά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη στη Λάρισα (-18%), στην Πάτρα (- 16%) και στα Ιωάννινα (-15%). Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-7 %), στο Βόλο (-9%), στον Άγιο Νικόλαο (-5%), στα Χανιά (-4%) και στο Ηράκλειο (-2%).

Ο σχετικός πίνακας του ΕΟΔΥ

Λύματα, Κορονοϊός, Ιικό φορτίο

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο