Αυτοψία μηχανικών του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο FSRU Αλεξανδρούπολης

Μηχανικοί θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις εγκαταστάσεις του, προκειμένου να χορηγηθεί έγκριση λειτουργίας. Ελεγχος θα γίνει και στον σταθμό της Αμφιτρίτης

Στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πραγματοποιήσουν αυτοψία, όπως ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία, στις εγκαταστάσεις του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να χορηγηθεί η έγκριση λειτουργίας του.

Επιπλέον, αυτοψία θα πραγματοποιηθεί και στον Μετρητικό/Ρυθμιστικό Σταθμό Φυσικού Αερίου U-3660 για την Διασύνδεση του FSRU με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, στην περιοχή της Αμφιτρίτης.

Οι αυτοψίες θα πραγματοποιηθούν από την Μηχανικό, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων του Υπουργείου, καθώς και από Μηχανικό της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων της ΠΕ Έβρου, κατά το χρονικό διάστημα από 26 ως 29/03/2024.

Τον Απρίλιο εκτιμάται η έναρξη λειτουργίας

Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του FSRU στην Αλεξανδρούπολη, όπως είπε ο Γιώργος Κοπανάκης, τεχνικός διευθυντής Gastrade, της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της πλωτής υποδομής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου.

Μιλώντας από το βήμα του Forum East Macedonia & Thrace Forum ΙΙ, ο κ. Κοπανάκης υπογράμμισε τη σημασία του έργου που αναπτύσσεται στην περιοχή εδώ και 10 χρόνια. Όπως εξήγησε, το φυσικό αέριο αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και είναι το καθοριστικό καύσιμο, ορυκτό μεν, που, όμως, αποτελεί την βάση για την ενεργειακή μετάβαση.

«Το έργο που σε λίγες εβδομάδες θα λειτουργεί, όπως είπε, προβλέπεται να λειτουργήσει εμπορικά για 30 χρόνια και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα σταθερής παροχής φυσικού αερίου και να βοηθήσει την περιοχή να αναπτύξει κι άλλες μονάδες ΑΠΕ, μπαταρίες και άλλα ανανεώσιμα έργα. Αρα, μπορούμε να παίξουμε κρίσιμο ρόλο στην περιοχή για να τη βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος.

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το δεύτερο FSRU, αυτό της Θράκης. Όπως είπε ο κ. Κοπανάκης, «έχουμε την άδεια εγκατάστασης εδώ και μήνες. Είναι το δίδυμο έργο καθώς έχουμε την τεχνογνωσία να το κάνουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Τεχνικά είμαστε σε ένα στάδιο, μόλις λύσουμε το εμπορικό κομμάτι να ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα. Τα δύο έργα μπορούν να ενισχύουν τη δυναμικότητα έγχυσης αερίου στην περιοχή».

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του