room-to-grow-bnner

Αυτοκινητοπορεία για την υγεία σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Μία δράση σωματείων της περιοχής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 

Αυτοκινητοπορεία, με σημείο εκκίνησης το πάρκινγκ του Εγνατία, στις 17.30, διοργανώνουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας  τα Σωματεία:  Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, “η πανδημία σαρώνει, ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας κάνουν πάρτι εκατομμυρίων με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνω στο πόνο του λαού μας. Τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση. Γιατροί και νοσηλευτές σε απόγνωση, από την εντατικοποίηση της δουλειάς και από την αγωνία που τους δημιουργείται επειδή δεν μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους, αφού πολεμούν τον κορονοϊό χωρίς όπλα. Ασθενείς διασωληνωμένοι στους κοινούς θαλάμους να πεθαίνουν, περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Γιατροί άλλων ειδικοτήτων και νοσηλευτές να καλούνται όπως – όπως να στηρίξουν τους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ εκατοντάδες ειδικευμένοι δεν προσλαμβάνονται γιατί, άκουσον-άκουσον, «τι θα τους κάνει το σύστημα μετά». Λες και είχαμε επάρκεια προσωπικού προ πανδημίας. Λες και η κατάρρευση του συστήματος υγείας δεν ήταν αποτέλεσμα και της τραγικής έλλειψης προσωπικού.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο έγκλημα είναι σε εξέλιξη. Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις, επιβαλλόμενες θεραπείες ή επεμβάσεις γιατί το σύστημα υγείας έγινε σύστημα υγείας της μιας νόσου. Ευθύνη έχουν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έφεραν το σύστημα υγείας σε αυτά τα χάλια. ‘Όλοι αυτοί που μίλαγαν για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τη σύνδεση κόστους-οφέλους, την ευγενή άμιλλα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όλες αυτές τις εγκληματικές ευθύνες, η κυβέρνηση προσπαθεί να τις κρύψει, αντιμετωπίζοντας με καταστολή τις δίκαιες αντιδράσεις των υγειονομικών και των υπόλοιπων εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων. Αντί για γιατρούς στέλνει την αστυνομία!

Ως εδώ και μη παρέκει!! Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας, τις ζωές μας!

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, για να μπορέσουν να μπουν όλες οι υποδομές και οι υγειονομικοί της χώρας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), στη μάχη κάτω από ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο ενάντια στη πανδημία.
 • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
 • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία). Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δομές υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 • Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων. Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των διαθέσιμων και ασφαλών εμβολίων.
 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στην Υγεία!”

Παράλληλα, αναφορικά με την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αναφέρουν:

“Απαιτούμε:

 • Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στη Νατοϊκή άσκηση Defender. Έξω τα ξένα στρατεύματα από την πόλη μας.
 • Να φύγει η βάση από το λιμάνι μας, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
 • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια, που αποτελούν πρόβες πολέμου.
 • Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές του εξωτερικού.

Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο