Αφιέρωμα SA: Οι κορυφαίες 22+1 στιγμές στον αθλητισμό του Έβρου για το 2022!

Το 2022  είναι παρελθόν. Το 2023 ευχή όλων ανθρώπων του αθλητισμού είναι η χρονιά αυτή να είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη, στην οποία επέστρεψε η κανονικότητα μετά από μία δύσκολη περίοδο λόγω του κορονοϊού. 

Με το 2022 λοιπόν να μας αφήνει, το SportsAddict.gr, προσπάθησε να συγκεντρώσει και να σας παρουσιάσει, τις 22+1 σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς αυτής από τον αθλητισμό του Έβρου, έτσι όπως τις κατέγραψε η συντακτική του ομάδα.

Ευχάριστες, δυσάρεστες, πανηγυρικές, απογοητευτικές, ατομικές ή ομαδικές, στιγμές που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους. Σας τις παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω, με χρονολογική σειρά που συνέβησαν μέσα στην χρονιά που έφυγε και όχι με σειρά σημαντικότητας.

Ξεκινάμε!

1. Στις 5 Ιανουαρίου 2022, η Νικολέτα Αντωνιάδη από το Διδυμότειχο αναδεικνύεται 3η στην Ελλάδα για το 2021 στις γυναίκες Κ18, μετά από σχετική ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ.

2. Τον ίδιο μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου, η Αντωνιάδη καταρρίπτει σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ!

3. Στις 20 Φεβρουαρίου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γράφει ιστορία αφού η γυναικεία του ομάδα στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην Α1 Εθνική Κατηγορία!

4. Στις 14 Απριλίου η Αντωνιάδη κατακτάει το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα!

5. Στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου, Φιλία Ορεστιάδας και Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης!

6. Η 4η Μαΐου του 2022 θα μείνει στην ιστορία για τον Άθλο Ορεστιάδας καθώς τότε πανηγύρισε την άνοδο στην Volley League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

7. Στις 14 Μαΐου η ομάδα μπάσκετ Κορασίδων της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης, προκρίνεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας!

8. Στις 17 Μαΐου το Διδυμότειχο πανηγυρίζει γιατί η Νικολέτα Αντωνιάδη κατέκτησε την 3η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα!

9. Στις 19 Μαΐου η πόλη των κάστρων πανηγυρίζει ξανά γιατί η Νικολέτα Αντωνιάδη κατακτά την 2η θέση στον κόσμο, με το ασημένιο μετάλλιο που πήρε στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα Στίβου!

 

10. Στις 18 Μαΐου η Όλγα Στούρα του ΟΦΘΑ, κατέκτησε την 2η θέση στον κόσμο στην 19η Παγκόσμια Μαθητική Γυμνασιάδα Κολύμβησης!

11. Στις 20 Μαΐου η ομάδα βόλεϊ αγοριών του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας & Κύπρου στο σχολικό πρωτάθλημα.

12. Στις 21 Μαΐου η Όλγα Στούρα στην ίδια διοργάνωση θα ανέβει ξανά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου!

13. Στις 13 Ιουνίου του 2022, τα παιδιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα η ομάδα βόλεϊ Παίδων αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ελλάδας.

14. Δύο ημέρες μετά, στις 15 Ιουνίου, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης θα μας έκανε ακόμη μία φορά περήφανους, κατακτώντας την κορυφή του κόσμου, με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κολύμβησης ΑμεΑ της Πορτογαλίας!

15. Την ίδια μέρα, ακόμη ένα εβρίτικο μετάλλιο έρχεται από την ίδια διοργάνωση στην Πορτογαλία. Αυτή τη φορά ο Δημήτρης Καρυπίδης κατακτά το ασημένιο!

Δύο ημέρες μετά, στις 17 Ιουνίου, ο Καρυπίδης είναι ξανά στο βάθρο των νικητών αυτή τη φορά με χάλκινο μετάλλιο!

16. Στις 26 Ιουνίου το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης κατακτά την 6η θέση στον κόσμο στο σχολικό πρωτάθλημα στην Βραζιλία!

17. Στις 27 Ιουνίου η Ορεστιάδα πανηγυρίζει για τις διακρίσεις και το ρεκόρ του Γιώργου Ματζαρίδη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα!

18. Στις 9 Ιουλίου ο Τάσος Κούγκουλος του ΝΟ Αλεξανδρούπολης, κατακτά την 3η θέση στην Ευρώπη στην κολύμβηση!

19. Στις 10 Ιουλίου νέα επιτυχία για την Αλεξανδρούπολη, αυτή τη φορά στον στίβο, με την Ιωάννα Αραμπατζή του Εθνικού να κατακτά την 3η θέση στην Ελλάδα στο Πανελλήνιο Κ20 των Σερρών!

20. Την 1η Αυγούστου η Αλεξανδρούπολη πανηγυρίζει ξανά αφού οι Κυριάκος Κεσκίνης και Ανδρέας Κοντοστάθης αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας Κ17 στο beach volley!

21. Στις 14 Νοεμβρίου ο ερασιτέχνης δρομέας Μπάμπης Βούλκος από το Σουφλί, κατακτά την 11η θέση στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την καλύτερη θέση από οποιονδήποτε άλλον που έλαβε μέρος από την Θράκη στην διοργάνωση!

22. Στις 27 Νοεμβρίου ο Φώτης Δόμπας από την Ορεστιάδα, αναδεικνύεται 3ος στην Ευρώπη στο τάε κβο ντο!

23. Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τον αθλητισμό του Έβρου, καθώς ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης αναδείχθηκε στα βραβεία του ΠΣΑΤ, κορυφαίος αθλητής με αναπηρία στην Ελλάδα για το 2022!

Κοσμάς Πανταζής – sportsaddict.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο