Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης: Προοπτική και για 2η αποθήκη καυσίμων

Αμερικάνοι και αύξηση κίνησης ώθησαν τη Gissco να αδειοδοτηθεί για επέκταση της υπάρχουσας αποθήκης με διπλασιασμό χωρητικότητας – «Τα πάντα εξαρτώνται από τη ζήτηση», σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη

Της Κικής Ηπειρώτου

Θετικές είναι οι προοπτικές που ανοίγονται για το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», το οποίο, φέτος το καλοκαίρι, σημείωσε την ιστορικά υψηλότερη κίνηση που έχει καταγραφεί ποτέ, με τον αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη να κάνει λόγο για την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών σε επίπεδο κίνησης αεροσκαφών, αλλά και επιβατών.
Προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η ασφάλεια που προσφέρει η λειτουργία αποθήκης καυσίμων της εταιρείας GISSCO A.E. εντός του αερολιμένα, τους τελευταίους δύο μήνες. Η αποθήκη χρησιμοποιεί καύσιμα των εταιρειών Shell Motor Oil και BP για να ανεφοδιάζει τα αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής, η ζήτηση είναι καλή, με αρκετά περιθώρια βελτίωσης, η οποία βελτίωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αεροπορική κίνηση. Εξάλλου, όπως αναφέρει στη «ΓΝΩΜΗ» ο κ. Ζαντανίδης, «μία ασφαλή εικόνα για τη ζήτηση των καυσίμων που παρέχει η αποθήκη θα έχουμε την επόμενη χρονιά».
Η διατήρηση της συγκεκριμένης αποθήκης, αλλά και η προοπτική για επέκτασή της, την οποία αποκαλύπτει ο αερολιμενάρχης, θα εξαρτηθεί από τις εμπορικές πτήσεις που θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε ως περιοχή, από την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, από την παρουσία των Αμερικανών, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο λιμάνι και τα ενεργειακά έργα. Το θέμα της επέκτασης της αποθήκης καυσίμων στον αερολιμένα Δημόκριτος και των διαδικασιών που απαιτούνται, συζητήθηκε και σε σύσκεψη που είχαν τοπικοί φορείς στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.
«Υπάρχει μία προσδοκία για αύξηση τζίρου, κι αυτή είναι που θα ορίσει τις εξελίξεις. Πάντως, η εταιρεία Gissco έχει ήδη αδειοδοτηθεί για την επέκταση της αποθήκης που λειτουργεί στο αεροδρόμιό μας, ώστε από τις 30.000 κυβικά καυσίμων να πάμε στις 60.000… Θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από το αν θα καταφέρουμε να έχουμε συνδέσεις και με άλλους προορισμούς», αναφέρει ο κ. Ζαντανίδης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο