Ορεστιάδα: Απεργιακή συγκέντρωση για ζωή με αξιοπρέπεια από φορείς & σωματεία

Σε “αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια” βγήκαν την Τετάρτη (09/11), ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, αγρότες και φοιτητές, διεκδικώντας την ικανοποίηση των κοινών αλλά και των επιμέρους κλαδικών αιτημάτων τους.

“Κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αξιοπρεπής διαβίωση και δικαίωμα στην εργασία είναι τα πάγια, διαχρονικά μας αιτήματα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, Χρήστος Λυρούδης, από την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση. “Ο αγώνας είναι κοινός με τους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς και κάθε άλλο κομμάτι της κοινωνίας, όλοι μαζί λέμε όχι στη φτώχεια και την ακρίβεια”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τη “μεγάλη νίκη των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές της Κεραμέως”, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, Χάρης Κουσινίδης, τονίζοντας πως η αποχή στον βόρειο Έβρο έφτασε το 85%. “Ξεσηκωμός παντού, αγώνας διαρκείας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια”, κατέληξε ο κ. Κουσινίδης.

“Μετά από 12 χρόνια με καθηλωμένους μισθούς, διεκδικούμε δυναμικά αυξήσεις…”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Μανώλης Μαλλιακούδης, σημειώνοντας ότι τα αιτήματα συμπληρώνονται και με τη διεκδίκηση για στήριξη του Ε. Σ. Υ., την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, “που διαλύει και τα τελευταία συνδικαλιστικά δικαιώματα”, και κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το “παρών” και οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Τριγώνου, Βύσσας και Ορεστιάδας, προβάλλοντας τα αιτήματα γεωργών και κτηνοτρόφων για κατώτατες εγγυημένες τιμές, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, επιδοτήσεις για αγροτικά εφόδια και ζωοτροφές. “Δίνουμε πραγματικά μάχη επιβίωσης, ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει για να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωράφια μας”, δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, Παναγιώτης Ζησίδης.

“Συμμετέχουμε στην πανεθνική ημέρα δράσης για τη στήριξη των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Βορείου Έβρου, Απόστολος Σταυρίδης, σημειώνοντας πως πέρα από τα πάγια ζητήματα του κλάδου των φοροτεχνικών, επίκαιρα αιτήματα αποτελούν ο εξορθολογισμός των εξοντωτικών προστίμων στις επιχειρήσεις, η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των myDATA και η εξαίρεση των πολύ μικρών επιχειρήσεων από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, στην οποία η συμμετοχή ήταν αισθητά μεγαλύτερη από προηγούμενες απεργιακές συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκε και πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του