Από τις 600 αιτήσεις, μόλις οι 2 πληρούν τα κριτήρια, σύμφωνα με την Υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου: «Προσπάθησαν να ξεγελάσουν το κράτος», τόνισε για τους… 598 αιτούντες
Δεν απέδωσε τα προσδοκόμενα η πρόσκληση του προγράμματος επιδοτούμενης μετεγκατάστασης στους δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Το μέτρο είχε εξαγγελθεί τον Οκτώβριο του 2024 κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πολυμελούς υπουργικού κλιμακίου στην Ορεστιάδα, και προβλέπει κλιμακωτή επιδότηση, έως 10.000 ευρώ, για μετεγκατάσταση στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, με σκοπό την πληθυσμιακή ενίσχυση της περιοχής.
Οι αιτήσεις άνοιξαν στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ωστόσο από τις συνολικά 600 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως σήμερα, μόλις οι δύο εγκρίθηκαν. Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του, προβλέπει ως και 1.000 περιπτώσεις μετεγκατάστασης.
Όπως αποκάλυψε η κα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μόνο δύο από τις 600 αιτήσεις εγκρίθηκαν.
«Είμαστε συνεχώς από πάνω και ελέγχουμε τα πάντα. Είναι πολλές φορές, όπως και στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω, όπου κάποιος κόσμος δεν το αντιμετώπισε με την υπευθυνότητα που έπρεπε. Για παράδειγμα, υπήρχαν ακίνητα δηλωμένα ως και 20 φορές από τα ίδια άτομα. Έτσι, ενώ είχαμε αρχικά 3.800 εγκρίσεις, αναγκαστήκαμε να προβούμε σε 3.000 ανακλήσεις. Για το πρόγραμμα του Έβρου, από τις 600 αιτήσεις μόνο οι 2 ήταν σωστές, γιατί ο κόσμος είτε είχε δηλώσει ότι θα πάει Ορεστιάδα, ή Σουφλί, ενώ έμενε εκεί, εδώ και χρόνια και προσπαθούσε να ξεγελάσει το κράτος, είτε ότι θα πάει να δουλέψει εκεί, ενώ δουλεύει ήδη πολλά χρόνια. Είναι το ίδιο πρόβλημα με το Ανακαινίζω – Νοικιάζω. Τουλάχιστον τα βρίσκουμε αυτά και δεν δίνουμε χρήματα».


