9 λουκέτα σε 2 μέρες στην εστίαση της Αλεξανδρούπολης  

«Δεν μπορούμε να διώχνουμε τους πελάτες, επειδή το κράτος δεν μπορεί να τους πείσει να εμβολιαστούν», λέει ο πρόεδρος των επαγγελματιών εστίασης  

7 μέρες κλειστά τα καταστήματα, πάνω από 100 εργαζόμενοι χωρίς μεροκάματα   

Της Κικής Ηπειρώτου  

Το νέο, «παράλογο», όπως το χαρακτηρίζουν, ΦΕΚ, που ορίζει τι επιτρέπεται και τι όχι στους εξωτερικούς, οριοθετημένους με ανεμοφράκτες χώρους των καταστημάτων εστίασης, ήταν η αφορμή για τον καταιγισμό προστίμων και λουκέτων που είχαμε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη. Εννέα καταστήματα βρέθηκαν να παρανομούν, παρέχοντας σε αυτούς τους χώρους τις υπηρεσίες τους σε ανεμβολίαστους πελάτες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η παύση λειτουργίας τους για μία εβδομάδα και να τους επιβληθεί πρόστιμο 2.000 ευρώ στο καθένα.  

Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου Νίκος Γεωργιάδης, στον κλάδο επικρατεί απογοήτευση και αγανάκτηση.  

«Υπάρχει αγανάκτηση στους συναδέλφους στις επιχειρήσεις των οποίων επιβλήθηκαν τα πρόστιμα και η παύση λειτουργίας και απογοήτευση στους υπόλοιπους, που δυσκολεύονται να λειτουργήσουν τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους. Το νέο ΦΕΚ για τους ανεμοφράκτες θα έπρεπει να είναι διαφοροποιημένο σε κάθε Περιφέρεια. Δεν είναι το ίδιο η δική μας Περιφέρεια με αυτή της Αττικής ή της Κρήτης. Επιπλέον, είναι παράλογο να αναφέρει το ΦΕΚ ότι αν ο ανεμοφράκτης  είναι 1,60 μέτρα περιμετρικά επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι, ενώ αν ο ίδιος χώρος, έχει πχ 1,30 μ. στις δύο πλευρές, επιτρέπονται και οι ανεμβολίαστοι. Στους ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν άλλα καταστήματα να έχουν 1,30, άλλα 1,50 μ., με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα πρόστιμα και τα λουκέτα», σημειώνει ο κ.  Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως τα καταστήματα αυτά, συνολικά, έχουν πάνω από 100 εργαζόμενους που μένουν μία εβδομάδα χωρίς μεροκάματο, ενώ πέρα από τις οικονομικές απώλειες για τις επιχειρήσεις, αρνητικές θα είναι οι επιπτώσεις και στην ευρύτερη αγορά. 

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών εστίασης αναφέρει ακόμη πως τα λουκέτα και τα πρόστιμα είναι η εύκολη λύση που έχει επιλέξει το κράτος, το οποίο, επειδή δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, αποφάσισε να τιμωρήσει την εστίαση.  

«Δεν είναι τόσο εύκολο, όμως, να διώξουμε έναν άνθρωπο, που μας τιμά, ερχόμενος στο κατάστημά μας να πιει τον καφέ ή το ποτό του. Δεν είναι δυνατόν να κυνηγάμε τους πελάτες και να τους ζητάμε να φύγουν επειδή δεν μπόρεσε το κράτος να τους πείσει να εμβολιαστούν. Εξάλλου, τηρούμε όλα τα μέτρα με τις αποστάσεις, τα αντισηπτικά, τις μάσκες». 

  

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εστίασης  

«Οι «εγκληματίες» της εστίασης “χτύπησαν” πάλι στην πόλη μας… 9 λουκέτα για 7 μέρες και 2 αυτόφωρες διαδικασίες για μουσική σε ένα Σαββατοκύριακο!!! 

Ο κλάδος που απ’ ότι φαίνεται θεωρείται «υπεύθυνος» για την πορεία της πανδημίας πληρώνει ακριβά το τίμημα στην πόλη μας καθώς υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ οι ζημιές των επιχειρήσεων. Σε αυτό προστίθεται και το καθόλου αμελητέο για τις μέρες μας πως πάνω από 100 εργαζόμενοι μένουν χωρίς μεροκάματο για 7 ημέρες! 

Ένα ΦΕΚ το οποίο δεν μπορεί να τηρηθεί στην περιοχή μας καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν εκτός και αν οι ειδικοί θέλουν με μπροστάρηδες εμάς να τιμωρήσουν τους ανεμβολίαστους που θέλουν να πιούν τον καφέ του, το ποτό τους ή να γευματίσουν. 

Η Μύκονος της Βορείου Ελλάδος απ΄ ότι φαίνεται Αλεξανδρούπολη με την μουσική πολλών ντεσιμπέλ τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις πρωινές ώρες ( 23.00) ενοχλεί κάποιους συμπολίτες μας… ( Τους ενοχλεί άραγε;;;;) 

Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι το κόστος καταστροφής των καταστημάτων ,των υπαλλήλων της πόλης μας καθώς ο κύκλος εργασιών 7 ημερών είναι τεράστιος και οι αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών τρέχουν με 80% για τους επαγγελματίες. 

Ως πότε θα αντέξουμε Κύριοι; 

Ως πότε θα κάνουμε υπομονή; 

Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για όλη αυτή την κατάσταση. Να κάνουν γνωστό στους ειδικούς τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας αλλά και ότι η μουσική δεν έβλαψε κανέναν!!! 

ΥΓ1. Ενημερώνουμε τους ειδικούς ότι καλό είναι τα ΦΕΚ να μην είναι οριζόντια για όλη τη χώρα έχοντας ως μπούσουλα πχ την Αττική και την Κρήτη καθώς οι καιρικές συνθήκες και ο όγκος του κόσμου που επισκέπτονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι λιγότερος στην περιοχή μας . Άλλωστε ο Κύριος Άδωνης Γεωργιάδης συνεχώς ανακοινώνει ότι δεν θα ξανά βγουν οριζόντια μέτρα. 

ΥΓ2. Με την παρούσα ανακοίνωση διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τραγική νομοθεσία περί Covid για τους εξωτερικούς χώρους καθώς με τις υπάρχουσες κατασκευές δεν έχουμε κλειστούς εξωτερικούς χώρους αφού περιμετρικά αερίζονται και η δουλεία μας είναι να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο. Ο διαχωρισμός των πολιτών δεν αφορά την εστίαση!!!» 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του