“Μοναδικές Γεύσεις” από την Αν. Μακεδονία – Θράκη σε έκθεση στην “καρδιά” της Αθήνας

Με μία λιτή και σεμνή τελετή εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 09/03 στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος η έκθεση Τροφίμων & Ποτών “Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη”.

Η Έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ  με την στήριξη και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Στόχος της Έκθεσης – η οποία καταγράφει ήδη ικανοποιητική επισκεψιμότητα- είναι να συστηθούν στο ευρύτερο κοινό των Αθηνών τα προϊόντα που παράγονται και τυποποιούνται στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη και ει δυνατόν οι εκθέτες να εμπλουτίσουν το πελατολόγιο τους ακόμη και με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών (πέραν των πωλήσεων που κάνει ο καθένας επί τόπου).

Από τα έξι Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συμμετέχουν πάνω από 30 εκθέτες και εκπροσωπούνται πολύ περισσότεροι παραγωγοί.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου, που μεταξύ άλλων εξήρε την προσπάθεια των παραγωγών της ΑΜΘ, αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, ενώ σημείωσε και την αγαστή συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με τα Επιμελητήρια της χώρας.

Από την Νέα Δημοκρατία παρέστη επίσης ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καιρίδης, που συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, αλλά και οι Εβρίτες βουλευτές Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Επίσης, παρέστησαν οι Ροδοπίτες βουλευτές Τάκης Χαρίτου (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και ο Δραμινός βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ εκπροσωπήθηκε και από την υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Τροφίμων Άννα Αγγελοπούλου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Αθηναίων και Αντιδήμαρχος Αθηναίων Νικόλαος Βαφειάδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης και εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΑΜΘ Μανώλης Τσέπελης καθώς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Από την επιμελητηριακή κοινότητα παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Παναγιώτης Αγνιάδης και φυσικά οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ: Μάρκος Δέμπας (Καβάλα), Νίκος Αγγελίδης (Ροδόπη), Αντώνης Γραβάνης (Ροδόπη), Στέλιος Μωραΐτης (Ξάνθη) και Χριστόδουλος Τοψίδης (Έβρος).

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και πρόεδρος του ΠΕΣΥ ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση της Έκθεσης, υπογράμμισε και αυτός με τη σειρά την ανάγκη αυτή να θεσμοθετηθεί και να διοργανώνεται σε σταθερή ετήσια βάση.

Την εκδήλωση παρουσίασε αφιλοκερδώς ο δημοφιλής Εβρίτης παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο