Η Ελλάδα έχει 18 φορές ακριβότερο ρεύμα από τη Γερμανία !!!

Στα 248,24 ευρώ ανά μεγαβατώρα έχει εκτοξευτεί στην Ελλάδα σήμερα η τιμή χονδρικής του ρεύματος, σύμφωνα με τον πίνακα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Για ένατη ημέρα η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια ακρίβειας στο ρεύμα στην Ευρώπη, την ώρα μάλιστα που οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές για την εποχή, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση.

Η σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι δραματική για τους Έλληνες καταναλωτές, αφού σε όλες τις υπόλοιπες χώρες οι τιμές κυμαίνονται κάτω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ σε χώρες με πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα εν συγκρίσει με την Ελλάδα, όπως η Γερμανία και η Δανία η τιμή του ρεύματος είναι περίπου στα 15,14 ευρώ/μεγαβατώρα.

Ειδικότερα, στη Γερμανία ανέρχεται σε 13,58 ευρώ που σημαίνει πως στην Ελλάδα η τιμή του ρεύματος είναι 18 φορές υψηλότερη.

Στη Γαλλία στα 31,53 ευρώ, στην Αυστρία 38,16 ευρώ, στο Βέλγιο στα 33,22 ευρώ/MWh.

Λόγω των μηχανισμών που έχουν εφαρμόσει η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν μέση τιμή σήμερα στα 16,19 ευρώ/MWh ενώ η Πολωνία με την αυξημένη χρήση άνθρακα φθάνει στα 92,84 ευρώ/MWh.

Στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 94,49 ευρώ/MWh (-34.8%). Ακριβότερη αγορά μετά την Ελλάδα βέβαια είναι η Ιταλία με 205,41 ευρώ/MWh.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο