Αλεξανδρούπολη: Μια ξεχωριστή βόλτα στα Βήματα της Αντουανέττας και του Πεπίνου Δεμτζιάν

Ξύπνησαν συγκινητικές μνήμες στον ιστορικό περίπατο σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας με την ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ο Ιστορικός Περίπατος ¨Στα Βήματα της Αντουανέττας και του Πεπίνου Δεμτζιάν¨, σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας με την ομάδα των Φίλων του Γαλλικού Σταθμού.

Ο ηλιόλουστος καιρός βοήθησε τους διοργανωτές και τους άφθονους συμμετέχοντες, στους οποίους οφείλεται η επιτυχία της δράσης, να απολαύσουν την όμορφη διαδρομή.

Με αφετηρία το φιλόξενο Σπίτι της Αντουανέττας , όπου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στον χώρο και να ακούσει σημαντικές πληροφορίες για το οίκημα αλλά και συγκινητικές μαρτυρίες για την Αντουανέττα και τον Πεπίνο, ο Ιστορικός Περίπατος συνεχίστηκε με στάσεις στο σημείο που βρισκόταν το Παλαιό “Γαλλικό” Σχολείο Καλογραιών (θηλαίων), στον Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη- Καπνομάγαζο, για να καταλήξει στο σημείο που βρισκόταν ο Παλαιός Επιβατικός Σιδηροδρομικός Σταθμός. Σε κάθε στάση-τοπόσημο δίνονταν σημαντικά ιστορικά στοιχεία μαρτυρίες και αναμνήσεις από κατοίκους της πόλης. Ήταν μια μέρα γεμάτη χαμόγελα και συγκίνηση.

Οι διοργανωτές της δράσης αναφέρουν:

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Πόπη Καλαφατζή και Δόμνα Γατέλα, τις κυρίες Πατρίτσια Χρυσοχοΐδου, Λούση Σαρκισιάν και Θεοδώρα Κοτσώνη για όσα ενδιαφέροντα στοιχεία μοιράστηκαν μαζί μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Ορδουμποζάνη Θεόδωρο, που σε κάθε στάση του περιπάτου είχε τόσα πολλά και ενδιαφέροντα να μοιραστεί μαζί μας.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκπρόσωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Καΐσα, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που μας τίμησε με την παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της δράσης.

Ευχαριστούμε για την παρουσία της, την επίτιμη πρόξενο Γαλλίας στην πόλης μας κ. Μαρίνα Δουλάμη, που βρίσκεται πάντα κοντά στις δράσεις του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας.

Εκ μέρους των διοργανωτών στην έναρξη και στη λήξη αντίστοιχα μίλησαν και μοιράστηκαν ιστορικά στοιχεία η κ. Παπαδοπούλου Φανή και η κ. Κάλτσου Κατερίνα, καθώς και απόψεις και μνήμες μοιράστηκαν ο κ. Πετρίδης Κώστας και η κ.Τσαταλμπασίδου Μαρίνα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους υποστήριξαν με την παρουσία τους αλλά και εξ αποστάσεως τον Ιστορικό μας Περίπατο. Η θετικής σας ενέργεια και η υποστήριξή σας είναι πολύτιμες!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο